opperrabbijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juni 2020 door Opperrabbijn Jacobs

Een brief van de Raad van Kerken maakt mij verdrietig - dagboek van een opperrabbijn

Ik ben een beetje aan het bijkomen van mijn dagboek van gisteren over de lege Dam van vier mei en de overvolle Dam van een juni. De zon schijnt en nog steeds komen er dankbare berichten binnen van medewerkers, bewoners en familie van bewoners over de pakjes die mijn christelijke vrienden hebben uitgedeeld (en ik mocht mee) om de bewoners van Beth Shalom wat licht in de duistere corona-periode te brengen.

Een hoogbejaarde dame schreef me: “Lieve opperrabbijn, Wat fijn dat u die christenen had meegenomen en dat ze me niet eens probeerden te bekeren”. Toen het Joodse volk bij de berg Sinaï stond heerste er een volstrekte éénheid in diversiteit. Het Joodse volk bestond uit twaalf stammen die allen hun eigen gebied hadden, hun eigen vlag, taak en ook dus hun eigen identiteit. Maar over die diversiteit heen rustte een serene en oprechte eenheid.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

a
Wat heeft opperrabijn Jacobs gelijk! Ik schaam mij als christen en als predikant binnen de PKN diep diep voor deze oproep van de Raad van kerken! Deze oproep is niet namens mij en ik ben er van overtuigd dat velen binnen de kerken hier precies zo over denken!
P
U, opperrabbijn, bent een diamant van de Allerhoogste. Niemand kan zonder schade tegen u zijn. Niemand kan Gods Woord trotseren en dat zegt, dat u tot Zijn volk behoort. Ik sta achter Israël. Salomo.
A
Ik ben niet alleen verdrietig maar ook boos, dat de raad van kerken deze brief zomaar namens weet ik hoeveel christenen schrijft. Ik hoop dat veel besturen van kerken die aangesloten zijn hierop gaan reageren. Een ding is zeker God is ook boos en verdrietig, Hij zal uiteindelijk bepalen welk land van Israel is en dat heeft Hij trouwens al lang geleden gedaan of mensen het nu met Hem eens zijn of niet. Wie Israel zegent zal gezegend worden en wie Israel vervloekt zal vervloekt worden. Laten we wijs zijn en niet in eigen ogen.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.