George Floyd
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 juni 2020 door Patrick Simons

Dood George Floyd zet VS in vuur en vlam: ex-crimineel veranderde zijn leven en werd christen

Corona wordt momenteel overschaduwd door de enorme onrust die in de Verenigde Staten is ontstaan nadat George Floyd door toedoen van de politie is overleden. Racisme, zo oordeelt men en grote groepen in Amerika gingen de straat op. In eerste instantie om te demonstreren, maar uiteindelijk liep het uit op regelrechte rellen en plunderingen. Maar wie was George Floyd eigenlijk? De wildste verhalen doen over hem de ronde. Maar ook verhalen van hoop; dat hij christen geworden was en zich belangeloos inzette voor zijn wijk en de kerk.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Volgens mij mist de schrijver van dit stuk de kern;wat maakt het uit dat hij christen was?Geen mens verdient zo’n behandeling die tot de dood leidt.
N
De dood van Floyd hoe tragisch ook en de daarop volgende rellen kunnen we alleen maar zien in het licht van de nietsontziende campagne gevoerd en gevoed door de Democraten om te voorkomen dat Trump herkozen wordt.

Daartoe zijn alle middelen toegestaan.

De demonstranten hier in NL zijn hypocriet, je hoort of ziet ze niet als er zwarte mensen, vooral Christenen, in Afrika door Moslim terroristen worden vermoord.
K
Floyd was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. De Amerikaanse maatschappij is door en door verrot. Zelfs de agent die Floyd doodde, kon niet rondkomen van alleen een politie inkomen. Naast die baan was hij ook portier. En dat is iets wat heel normaal is in de VS: 2 of 3 banen om überhaupt rond te kunnen komen. En dat voor één van de rijkste landen ter wereld. Het nationale inkomen wordt daar echt heel slecht verdeeld.
Toon meer reacties (15)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events