Stoorvogel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

01 juni 2020 door Patrick Simons

Henk Stoorvogel hoopt dat de kerk in coronatijd verandert: "De kerk kan zich niet blijven verstoppen achter een mondkapje"

"De kerk mag zich nooit laten muilkorven. De kerk kan zich niet blijven verstoppen achter een mondkapje. We kunnen niet te lang niet blijven zingen. De kerk is namelijk altijd een beweging geweest van mannen en vrouwen die spreken en zingen." Dat zei Henk Stoorvogel maandagochtend. Hij sprak tijdens de laatste samenkomst van de digitale Opwekkingsconferentie over het thema ‘De kracht van de kerk in crisistijd’ en hoe de kerk er in de toekomst uit zal moeten zien. Daarbij stelde hij dat de kerk moet ontwikkelen naar hoe het oorspronkelijk was.

Stoorvogel begint zijn preek door te stellen dat we leven in uitdagende tijden voor de kerk. Juist daarom wil hij nadenken over de kerk van de toekomst. “Hoe moeten wij dan kerk zijn? Het mag op heel veel manieren anders zijn dan de kerk zoals we die begin 2020 waren. Maar het mag heel veel lijken op de kerk zoals we die kennen vanuit haar vroege wortels. De kerk van de toekomst moet eigenlijk innoveren naar hoe het oorspronkelijk was. Ik wil vandaag daarom met jullie een aantal kenmerken van die kerk bespreken vanuit Handelingen 19. Daar zien we een kerk ontstaan in een grote en dominante stad in het Romeinse rijk. Paulus wil juist in deze stad een kerk stichten en reist daarom naar Efeze. Naar aanleiding van dit verhaal wil ik drie lessen met met jullie delen onder de hashtag #heblef. Daarbij gaat het me om de drie letters van HEB.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

T
"We moeten een kerk zijn die gevaarlijk en berucht is in de Hemelse gewesten."

Amen!!!!
W
Prachtig artikel, ik wil er aan toevoegen dat we eerst onze angsten, pijnen, verdriet, verslavingen, zonden. bij het kruis moeten brengen, zodat we vol kunnen zijn van de Heilige Geest, zelfs over kunnen lopen van zijn Geest.

Anders blijft er veel tussen staan, tussen ons en Jezus.

Breng het bij het kruis mensen, breng het bij Jezus.

Amen.
M
Geweldig artikel. Helemaal mee eens!
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.