Otto de Bruijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 mei 2020 door Geerten van Breugel

Otto de Bruijne:"Als de sfeer van 15,000 mensen wegvalt, waar gaat het dan bij jou om?"

“Dit is een tijd die we niet snel terugkrijgen, een tijd van een donkere wolk, met een gouden randje.” Op zijn kenmerkende wijze bracht Otto de Bruijne op zaterdagavond zijn boodschap op de digitale Pinksterconferentie van Opwekking. “Deze tijd moeten we niet gebruiken om te wachten op de terrasjes die opengaan. Alsof ons dat verder brengt. Nee, we moeten anders gaan leven. En dat is het gouden randje.”

De Bruijne kijkt wat zenuwachtig naar de camera. “Ik heb je nodig, Ruben (Flach, directeur van Opwekking, red.). In de grote tent met 15,000 luisteraars kijk ik van de één naar de ander. Dan zoek ik naar interactie die ik nu niet heb.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Opwekking 2020
- Een genezingsdienst in coronatijd: "Voor God is op afstand genezen geen enkel probleem"
- Jurjen ten Brinke vergelijkt de Heilige Geest met Olympisch vuur: "Vuur steek je niet in je broekzak"
- Hans Maat opende Opwekking 2020: "Het wordt tijd dat de Heilige Geest onze kerken onder krachtstroom zet"
- Nelinda Troost vraagt zich af hoe we in coronatijd een krachtige kerk zijn: "Het kerkgebouw is dicht, maar de Kerk is open"
Meer over Opwekking 2020 »

Reacties

Een krachtig woord van Otto over Ez.36. "Dan zal Ik u een nieuw hart geven en een nieuwe geest in uw binnenste geven. Ik zal het hart van steen uit uw lichaam wegnemen en u een hart van vlees geven. Ik zal Mijn Geest in uw binnenste geven." Hij betrekt dat op ons christenen, maar het is een woord m.b.t. het volk Israël. Dit is een vorm van impliciete vervangingstheologie. Zijn vriend Jan van Barneveld zal Otto hierover maar eens ernstig moeten onderhouden.
J
En de brieven van Paulus waren aan specifieke gemeenten geschreven...dus daar mogen wij ook geen les of bemoediging uit halen?
Beste W. Theo Baan,

de Heilige Geest is voor allen, Jood én heiden, die Jezus Christus als hun Verlosser aanvaard hebben (Hand. 2:17; 10:47). Het is voor iedere christen, dus zonder onderscheid tussen Jood en heiden (Lev. 19:33,34; Num. 15:15; Hand. 10:34; Rom. 2:11; 3:22; 10:12; Kol. 3:11).

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen