Bert Loonstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

29 mei 2020 door Jeffrey Schipper

CGK-predikant beschuldigt collega-predikant van laster en overtreding negende gebod

Dominee C. P. de Boer overtreedt het negende gebod ('Gij zult geen vals getuigenis spreken tegen uw naaste') en gaat daarmee in tegen Schrift en belijdenis, zo stelt dr. Bert Loonstra op zijn website. De christelijke gereformeerde predikant is not amused naar aanleiding van dit in het Reformatorisch Dagblad verschenen commentaar van zijn collega.

In het commentaar verwees De Boer naar een vorig jaar door Loonstra gepubliceerd boek, genaamd Eén kerk. Weg uit de verdeeldheid. Daarin legt de predikant uit Gouda uit waarom hij vindt dat christenen de strijd met verdeeldheid aan zouden moeten gaan. CIP.nl interviewde Loonstra hierover: "Eigen opvattingen worden gelijkgesteld aan de Bijbel."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Wat triest dat er, zelfs tussen gelovigen, zoveel misverstanden kunnen bestaan over bepaalde uitspraken/geschriften, en dat men soms niet de moeite neemt om de ander te vragen hoe die ander dat precies bedoeld heeft. Om nog maar te zwijgen over het soms niet willen bijleggen van die misverstanden.
K
Enerzijds is het jammer dat men weer zo rollebollend over straat moet. Maar ik moet Bert Loonstra nageven dat de sneer van De Boer werkelijk elke onderbouwing mist terwijl Loonstra niet zomaar iets roept, maar herhaalt wat Gijsbert van den Brink eerder schreef in zijn boek "En de aarde bracht voort".De Boer gaat er a prioiri vanuit dat Loonstra (beiden zijn CGK predikant) niet gelooft in God als Schepper en om hem daarna even vakkundig af te branden. Blijkbaar bepaald De Boer hoogst persoonlijk wie een ware christen is en wie niet.W
Wie is Cor de Boer om deze (ver)oordelende uitspraken te doen bij verschil van inzichten?
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.