Bouter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

27 mei 2020 door Patrick Simons

Dr. Bouter vindt het zorgwekkend als kerkdienst een event wordt: "Spektakel neemt dan plaats van God in"

“Moderne kerken komen vaak in een fuik terecht waarbij ze steeds meer een event moeten worden. Ik ben bang dat er uiteindelijk maar heel weinig Evangelie overblijft.” Volgens dr. Eric Bouter heeft de kerk een geweldige toekomst. Naar aanleiding van zijn boek ‘De Kerk heeft de toekomst’ spreekt CIP.nl met de predikant van de hervormde gemeente in Hendrik-Ido-Ambacht over kerk-zijn. In deel twee laat hij zich uit over traditionele en moderne kerken, het veranderen van de kerk én het gezag van de kerkleiding.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Bestel het boek 'De kerk heeft de toekomst'

Reacties

M
Het verhaal raakt me. Helaas niet in positieve zin. De dominee die hier podium krijgt verkondigd een eenzijdig verhaal. Ik haal er niet uit of hij echt onderzoek heeft gedaan naar moderne kerken. Er klinkt een groot oordeel door en niet getoetste aannames. Ik mis bij deze dominee zelfreflectie en inzicht. Een traditionele kerk verkondigen als het enige ware beleving van geloof is in mijn optiek ook gevaarlijk. Ik zit in het leiderschap van een gemeente. De mensen die hun geloof in traditionele kerken zijn kwijtgeraakt zijn talrijk.
P
Laten we in de spiegel kijken bij een leegloop naar andere kerken / gemeenschappen. Zijn we vastgeroest in onze tradities die het evangelie belemmeren door de leer van je kerk in stand te houden. Staan we open voor vernieuwing met alleen de bijbel als uitgangspunt met de hoopvolle verwachting naar Zijn komst wat bij velen op de achtergrond is geraakt en dat maakt het dor.
K
Zowel de Roomse kerk als orthodoxe kerken hebben de neiging om mensen die zelf zeggen te geloven, uit te sluiten vanwege morele kwesties, met name rondom huwelijk en seksualiteit.

Ik pleit voor een kerk die geen enkel mensen uit sluit. Omdat Jezus naar mijn overtuiging ook geen enkel mens uit sloot. Iemand die in onze tijd naar onze kerk komt, heeft daar blijkbaar een goede reden voor. Die moeten we in liefde met open armen ontvangen en niet afwijzen omdat diegene niet voldoet aan onze morele standaard.
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.