Herman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

26 mei 2020 door Herman van Wijngaarden

Zie christelijk-conservatief denken over homoseksualiteit niet als kwaadwillend

Een tijdje geleden sprak ik iemand die mede leidinggeeft aan een landelijk opererende christelijke jongerengroep. Ze vertelde over een jongen die binnen deze groep uit de kast was gekomen als homo en daarmee erg in de knoop zat. Ze had veel tijd in hem geïnvesteerd, wat door hem – zo zei hij zelf – erg was gewaardeerd. Bewust had ze daarbij de kwestie van wel/niet relatie buiten beschouwing gelaten. Ze wilde er gewoon voor hem zijn, zonder daarbij principiële vragen over homoseksualiteit aan de orde te stellen.

Groot was haar verbazing toen deze jongen later publiekelijk de jongerengroep verweet hem onjuist behandeld te hebben, omdat hij niet was gestimuleerd een relatie aan te gaan. Alleen al het feit dat de groep bekend staat als enigszins behoudend, was voor hem achteraf genoeg om alsnog te klagen over zijn behandeling.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Groot respect voor deze column, deze geeft blijk van grote wijsheid, belangrijk dat hij dit deelt!
j
Ik ken een Christelijk homoseksueel stel die getrouwd zijn. En ondanks dat het hele fijne mannen zijn met 2 pleegzoontjes waar ze perfect voor zorgen, en ik erg op hen gesteld ben en blij ben dat ze het zo goed hebben, heb ik er altijd moeite mee. Omdat in mijn hart ik er niet achter sta dat ze samenwonen. Maar als je zoiets durft te zeggen moet je er van uitgaan dat je een homofoob genoemd wordt, helaas!

Heel, heel hartelijk dank, Herman, voor jouw uitstekende verhaal! En daarachter zie je wat er in de geestelijke wereld gaande is. De boze wil gelovigen die Gods Woord serieus willen nemen, zwart of belachelijk maken.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.