Corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 mei 2020 door Redactie

Minstens 100 coronabesmettingen door kerkdienst Frankfurt

Veel kerken zijn van plan om vanaf 1 juli langzaam maar zeker weer diensten te organiseren. Dan wordt het maximumaantal bezoekers namelijk opgehoogd naar 100. In Duitsland zijn de diensten inmiddels alweer begonnen, zij het onder strikte voorwaarden. Toch melden verschillende media dat het opnieuw mis is. Door een kerkdienst in Frankfurt zijn honderden mensen besmet geraakt met het coronavirus.

Het gaat om een kerkdienst van een Russisch-Duitse baptistengemeente die plaatsvond op 10 mei. De kerk hield zich strikt aan de opgelegde voorschriften, maar alsnog wist het virus zich tijdens de dienst te verspreiden. Diverse Duitse media meldden in eerste instantie dat dit geleid zou hebben tot zo’n veertig besmettingen. Nu blijkt echter dat dit aantal nog veel hoger ligt. Volgens de Frankfurter Rundschau zijn er minstens honderd besmettingen met het coronavirus die door de kerkdienst zijn ontstaan. Het gaat daarbij niet alleen om besmettingen in de stad Frankfurt zelf.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

"Zo werd dit weekend ook bekend dat een flink aantal mensen besmet raakte tijdens een besloten feest in een restaurant, net over de Duitse grens. 118 bezoekers van het feest zitten op dit moment in quarantaine." MAAR daar hadden ze zich niet aan de regels gehouden, was vanmorgen op het nieuws.In de kerkdienst hielden ze zich wel aan de voorschriften. Toch wordt (nog) niet alles vermeld. Waarom zo'n 'sluier', denk ik dan?
H
Voorzichtigheid geboden. Waardoor deze uitbraak ondanks in acht genomen veiligheidsmaatregels? De maatschappij staat al klaar met het zondebokprincipe.
J
Ik denk dat dit situatie moet gekeken worden als een onderwerp van gewetensvrijheid, waar ieder christen een beslissing moet nemen afhankelijk van wat hij/zij denk dat brengt glorie naar God.Want voor het zelfde geld kunnen we vragen, is het verantwoord voor een christen om naar de supermarkt te gaan, de bus nemen, op straat lopen, of onze kinderen naar school brengen?Of hebben wij daar niet de kans om de virus te krijgen?Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.