Staaij Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 mei 2020 door Redactie

ChristenUnie en SGP willen maatwerk bij versoepelen coronamaatregelen: "Staan de kerken wel op het netvlies?"

Maatwerk bij het versoepelen van de coronamaatregelen, dat is waar het gisteren bij de talkshow Op1 over ging. Er werd gesproken over de sportscholen die nog niet opengingen, maar ook kerken kwamen uitgebreid ter sprake. SGP-voorman Kees van der Staaij ging in discussie met Andries Knevel over de vraag hoe er bij de versoepeling van de maatregelen beter om kan worden gegaan met de kerken. Van der Staaij pleit voor maatwerk. Ook ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers gaat vandaag in de Tweede Kamer vragen of maatwerk voor kerken mogelijk is. De andere christelijke partijen steunen hem daarbij.

Premier Mark Rutte reageerde afhoudend toen er tijdens de persconferentie aan hem gevraagd werd of er al gekeken is naar maatwerk voor kerken. Van der Staaij vindt dat jammer. “Ik ben dankbaar voor de versoepelingen die er allemaal zijn. Er was heel veel goed nieuws. Maar ik ben toch een beetje bezorgd. Staan de kerken ook op het netvlies of blijft het bij algemeenheden? Die algemeenheden kloppen overigens ook niet eens. Zo werd gesteld dat kerken heel veel schade aangericht zouden hebben. Het valt mij op dat uit allerlei onderzoeken blijkt dat dit helemaal niet klopt en te makkelijk is aangenomen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Bekijk de hele uitzending van Op1

Reacties

g
Tenen kommend, is de reactie en de non verbale communicatie van Andries Knevel gisteren op tv bij Op1. Van der Staaij sprak wederom verstandige woorden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!