Bouter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Patrick Simons

Volgens dr. Bouter zijn christenen te veel met zichzelf bezig: "Geloof is juist dat je jezelf vergeet"

De kerk verleden tijd? Geen sprake van, stelt dr. Eric Bouter. Volgens hem zijn we vergeten dat de Kerk een geweldige toekomst heeft. Hij schreef hierover het boek ‘De Kerk heeft de toekomst’. Daarin stelt de predikant van de hervormde gemeente in Hendrik-Ido-Ambacht onder andere dat we terug moeten naar de Rooms-Katholieke Kerk en overstappen naar een andere kerk vrijwel altijd een slecht idee is. CIP.nl sprak met hem over kerk-zijn, traditionele en moderne kerken, het veranderen van kerk én het gezag van de kerkleiding. Vandaag het eerste deel: “Je kunt niet een kerk naar jouw smaak kiezen, je krijgt een plaats in de Kerk van Christus.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier voor meer informatie over ‘De Kerk heeft de toekomst’

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Wat mij betreft heeft deze dominee het beter begrepen dat een heel groot deel van de protestantse kerk en evangelische gemeentes. Als gelovigen hoeven wij ons niet druk te maken over ons zielenheil. En nog minder om wat een ander allemaal fout doet in onze ogen of welke bijbeluitleg de meest zuivere is. Waar we ons wel druk over moeten maken is wat wij doen met ons leven en hoe we ons steentje kunnen bijdragen aan het koninkrijk van Jezus.
Als Rome terug gaat naar Jeruzalem, dan wordt het misschien nog wel wat.
De kerk als lichaam van Christus heeft vele filialen. De één niet beter dan de ander, wél anders. Als hun Hoofd Christus is zijn alle menselijke overwegingen secondair. Terug naar Rome lijkt me onwenselijk, liever de christelijke veelkleurigheid met daarbij ook het menselijk tekort en falen. Niemand weet dat beter dan Christus,want Hij weet wat maaksel wij zijn, gedachtig dat wij stof zijn.
Toon meer reacties (8)