Patrick
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

20 mei 2020 door Patrick Simons

Een kerkdienst zonder te zingen? Doe maar niet!

Als we niet mogen zingen in de kerk, kunnen we net zo goed gewoon thuis digitale kerkdiensten blijven volgen. Of dacht je dat het geloof in een gebouw zit? Dat die stapel stenen, al dan niet historisch, rondom een orgel en een preekstoel enige waarde hebben? Het bijzondere van kerkbezoek is juist het samen beleven van ons geloof, het samen zingen tot Gods eer. Als dat niet mag, kunnen we net zo goed dicht blijven.

Even, heel even was er hoop bij veel kerkgangers toen de versoepelde maatregelen bekend werden gemaakt. De kerkgang mocht weer op gang komen! Vanaf 1 juli zijn er zelfs honderd personen toegestaan bij diensten. Natuurlijk, er zijn tal van voorwaarden waar we aan moeten voldoen, maar toch.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

g
Tot vandaag is de Christenunie erg stil. Hun geluid klinkt niet door in de persconferenties van Rutte en De Jong. De SGP stond alleen. Hopelijk kunnen christenunie en SGP elkaar vinden op dit onderwerp.
L
Op het journaal van zondagavond 10 mei lieten ze dienst in Amsterdam zien (vanwege uitschelden van homo's) waarin werd gezongen!!! Dus hoe zit het nou echt???
R
Patrick, ik ben het volkomen met jou eens dat men beter thuis de dienst kan blijven beluisteren dan in de kerk waar je niet mag zingen.

Toch zou het voor velen, vooral ouderen een uitkomst zijn om naar de kerk te gaan. Thuis volgen ze de dienst via een klein venster van een iPad, telefoon of andere media en daar is niet veel aan te beleven terwijl ze in de kerk tenminste de voorganger kunnen zien.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!