Ds. A. C. Uitslag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

18 mei 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. Uitslag vindt kerken in coronatijd te braaf: "Kerken volgen gedwee de overheid"

"Het verbaast me dat kerken zo gedwee de overheid volgen en de coronamaatregelen accepteren alsof het bijna goddelijke wetten zijn." Dat zegt ds. A. C. Uitslag, predikant van de christelijke gereformeerde kerk op Urk, zaterdagavond in het programma Pastorale Vragen Extra van de Reformatorische Omroep. De predikant vindt dat kerken en christelijke politieke partijen "een vuist moeten maken" dat het voor christenen van groot belang is om samen te komen in Gods huis.

Op zondag komen in de kerk maximaal dertig mensen bijeen. Deze maximumgrens geldt in principe tot 1 juli. Vanaf die datum wordt de maximumgrens verhoogd naar honderd kerkgangers. Eerder liet dominee Uitslag in een interview met het Nederlands Dagblad weten dat het voor zijn kerkelijke gemeente geen probleem is om met honderd mensen bij elkaar te komen. In een gebouw waar 1200 mensen passen, is het geen probleem om 1,5 meter afstand te houden. "Dertig mensen in zo’n groot kerkgebouw, dat is praktisch niets. Daarmee brengen we geen mensen in gevaar", aldus Uitslag destijds.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

W
Ik ben blij en dankbaar dat er de mogelijkheid is de diensten online en via video te beluisteren. Wanneer 40 jaar geleden deze pandemie zou zijn uitgebroken dan zouden wij helemaal geen erediensten hebben gehad. Overal kunnen er diensten worden gehouden. “Waar twee of drie in mijn Naam vergaderd zijn ben Ik aanwezig”
A
Teleurstellend dat deze dominee zo reageert. Het is juist dat kerk en staat gescheiden dienen te functioneren. Maar alle maatregelen zijn er op gericht om onze gezondheid te dienen. De overheid is niet "aan het kerkje pesten". Het geldt voor iedereen. De opdracht aan de kerk is om voor de overheid te bidden. Dat er juiste beslissingen worden genomen etc.
M
Als ik het dus goed begrijp wil deze dominee dat de kerken meer hun geluid laten horen om open te gaan?

Ik denk dat de bedoeling is dat we veel en veel meer het geluid van het Evangelie moeten laten horen.

En laten we ons niet hard maken om ons zo snel mogelijk achter de kerkmuren te verschansen.

Het heeft zoveel te zeggen dat juist die kerken dicht moeten in deze tijd.

Laten we nadenken hoe we met de grondwet in de hand zoveel mogelijk mensen bij Jezus kunnen brengen!

Toon meer reacties (29)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!