Ds. G. Kater
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

18 mei 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. Kater ziet kerkgangers worstelen: "We kunnen Gods genade niet kopen"

“Het zit ons in het bloed om zélf iets mee te willen nemen, om daarmee tot Christus te vluchten. Om daarmee als het ware Zijn genade te ‘kopen’; met de prijs van onze geschiktheden.” Het raakt Ds. G. Kater, wanneer hij kerkgangers ziet worstelen met de vraag of er ook voor hen genade bij God is. De hersteld hervormde predikant heeft het verlangen om aan deze mensen het Evangelie van Christus te verkondigen. CIP.nl sprak met de dominee over leven in een postmodern levensklimaat en een thema dat veel christenen slapeloze nachten bezorgt. “We kunnen Gods genade niet kopen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

M
Wat een heldere woorden. Bedankt voor delen van dit artikel. Ik ben er door bemoedigd en heb ook weer iets geleerd.
W
Het eerste wat het Evangelie vraagt is bekering tot God, vervolgens vertrouwen op Christus, de WaterDoop en de doop in de Heilige Geest (Handelingen 2:38, 19:2, Hebreeën 6:1-6). Dus bekering is absoluut één van de condities.
K
Het feit dat er een enorm variëteit aan protestantse denominaties bestaat, is post modernisme avant la lettre. De reformatie heeft het post modernisme zelf uitgevonden. Niet meer het gezag van de Rooms-katholieke kerk was bepalend voor de uitleg van de bijbel, maar wat wij zelf er van vonden.

Niet dat ik pleit dat we allemaal Rooms-katholiek moeten worden. Maar afgeven op post-modernisme, terwijl je zelf er de oorzaak van bent en er ook volop aan deel neemt, is heel kortzichtig.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.