Jeffrey Schipper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

19 mei 2020 door Jeffrey Schipper

Het wonder van 2020: de GerGem-dominee op YouTube

Dominee W. Visscher betreedt de kansel. Live op YouTube. Zittend in mijn badjas speelde dit zich zondag voor mijn ogen af. Normaal gesproken zou deze primeur zijn voorbestemd aan mijn achterkleinkinderen. Dankzij corona speelt het wonder van 2020 zich af in de Gereformeerde Gemeenten (GerGem).

Wie nog niet onder de indruk is, zou moeten weten hoe tot vorig jaar in de GerGem over de door ons veelgebruikte digitale snelweg werd gesproken. Een beamer in de kerk om de Psalmen en Bijbelverzen weer te geven? Geen sprake van! De kanselbijbel verruilen voor een sprankelende iPad om naar de volgende Psalm te swipen? No way! En wie het tijdens één van de synodevergaderingen in z’n hoofd gehaald zou hebben om voor te stellen kerkdiensten live uit te zenden via YouTube zou rechtstreeks worden doorgestuurd naar een ggz-instelling voor professionele hulp.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

T
Mijnsinziens is het goed dat de Gereformeerde Gemeenten nu voor een goed deel gebruik maken van o.a. Livestream en YouTube. Dat betekent nog niet dat de Gereformeerde Gemeenten afstand nemen van de Schriftuurlijk Bevindelijke prediking!
L
Sinds een aantal maanden ben ik lid geworden van CIP. Het valt me op dat er nogal eens op een denigrerende en vijandige manier geschreven wordt over de Ger.Gem, waar ik zelf al heel mijn leven lid van ben. Het gaat er niet om van welke kerk je bent maar het gaat erom dat Gods Woord naar Zijn waarheid gebracht wordt, en dat gebeurd in heel veel verschillende kerken. Voor God zijn kerkmuren niet belangrijk maar voor CIP blijkbaar wel, erg verdrietig vind ik dat. Dat wou ik toch even kwijt.

K
Het is typisch protestants dat kerkdeuren behalve voor en na een dienst gesloten zijn, en buitenstaanders ook nooit kunnen zien wat in een kerk gebeurd. En ineens ligt alles op straat. In mijn gemeente wilde sinds een tijdje het verzorgingshuis achter de kerk de beelden niet meer doorgeven. Dus waren de oudjes aangewezen op luisteren via kerkomroep.nl. En nu kunnen ze mooi via youtube weer meekijken. En naar ik hoop straks weer via een echte dienst.
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!