Paul Visser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

15 mei 2020 door Patrick Simons

Dominee Paul Visser deelt 4 oproepen die iedere christen zou moeten horen in coronatijd

"We hebben onze rijkdom verkeerd gebruikt." Dat stelt dominee Paul Visser in een inspirerende toespraak voor Geloofstoerusting. Nadat hij eerder al sprak over het duiden van voorspoed en het duiden van slechte tijden zoals de coronacrisis, deelde hij dit keer vier dingen uit de Bijbel waartoe we volgens hem altijd opgeroepen worden, juist ook vandaag in de crisis. "Moet je jezelf een voorstellen: al dat lijden zonder liefde. Zonder de liefde van God." 

"We hebben het twee keer over duiden gehad", begint de predikant zijn toespraak. "Duiden in de voorspoed en duiden in de crisis. Duiden is moeilijker dan het lijkt. Ik denk dat het zelfs andersom is. Je moet niet beginnen met te duiden, maar beginnen met te doen? Wat te doen? In de Bijbel zijn vier dingen die worden genoemd en waartoe we altijd worden geroepen, of het nu goed of slecht gaat. Of het voor de wind gaat of tegenzit. Die vier dingen zijn: bekering, iedere dag. Ten tweede ben je geroepen om in deze wereld Christus te volgen. Het derde is dat je, in welke situatie dan ook, niet opgeeft. En de vierde: dat je in de beproeving blijft volhouden. Ook vandaag in de crisis zijn we tot deze dingen geroepen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Dit is een boodschap die er echt toe doet; juist in tijden van tegenspoed!

M
Krachtige boodschap, voor iedere christen een oproep maar ook om die oproep tot bekering niet alleen voor onszelf te houden maar door te geven aan niet Christenen. Door de kracht van de Heilige Geest kunnen we volharden, God gehoorzamen, en samen met Hem over een muur springen. Hoe zouden we zonder God kunnen? .....Niet.
W
Wijs en bemoedigend! Gezegend zij ds. Paul Visser!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.