verpleeghuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 mei 2020 door Patrick Simons

Kerkdienst Goeree-Overflakkee níet de bron van corona-uitbraak

De uitbraak van het coronavirus in een verpleeghuis op Goeree-Overflakkee werd niet veroorzaakt door een kerkdienst. Tot voor kort werd aangenomen dat het coronavirus zich door een kerkdienst snel kon verspreiden in verpleeghuis Nieuw Rijssenburgh in Sommelsdijk. Er stierven in het verpleeghuis 22 mensen aan corona. Uit onderzoek blijkt nu dat de corona-uitbraak niet begon met de kerkdienst. 

Het virus greep eind maart snel om zich heen in het verpleeghuis en er vielen veel dodelijke slachtoffers. Vanaf het begin werd een besloten kerkdienst eerder die maand aangewezen als het moment waarop het virus zich verspreid zou hebben. Er werd destijds in de Lukaskapel van het ouderencomplex een speciale avondmaalsviering georganiseerd waarbij tientallen mensen aanwezig waren. Uit onderzoek van zorgkoepel CuraMare, Maasstad Ziekenhuis, Erasmus MC en GGD Rotterdam-Rijnmond blijkt nu echter dat dit niet het begin was van de uitbraak van het coronavirus op het Zuid-Hollandse eiland. Sterker nog: waarschijnlijk was het virus eind februari al onopgemerkt aanwezig, is de conclusie.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
Gelukkig wordt Maurice de Hond nooit gehinderd door enige vorm van kennis... Ik heb niet zoveel vertrouwen in iemand die zich nu plotseling als een soort specialist profileert op dit terrein. Liever luisteren naar de adviezen van het RIVM.
A
Dat zou je normaalgesproken wel denken ja, zij het niet dat ook het RIVM van de nodige fouten wordt beticht. Ikzelf durf in ieder geval niet meer blind te varen op het RIVM
A
RIVM is net zo ondoorzichtig als de WHO: corona ging toch niet van dieren over op mensen? Mondkapjes werkten niet of toch weer wel?

Volledige lockdown was niet nodig of toch wel?

Ieder zegt maar wat zoals het hen goeddunkt.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.