Martha van Abbema
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

15 mei 2020 door Nienke Alblas

ChristenUnie-wethouder hielp bij bestrijden corona: "Een patiënt genas van corona én haar angsten"

Ex-zorgmedewerkers uit het hele land springen bij op corona-afdelingen in Noord-Brabant om de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog te bestrijden. Dit geldt ook voor Martha van Abbema, ChristenUnie-wethouder in Twenterand. "Ik zou het zo weer doen", vertelt ze in een interview aan CIP.nl. "Ik heb me nooit afgevraagd of ik het allemaal wel zou kunnen. Het is echt werken vanuit vertrouwen."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Ik vind het toch wel heel goed en mooi om te zo gaan/kunnen helpen in de Zorg in deze noodtoestand. Toen er berichten kwamen dat er zoveel vrijwilligers zich aanmeldden om te helpen in de Zorg m.b.t. de coronacrisis werd ik er blij van. Zoveel mensen die willen helpen geeft toch een goed gevoel (van saamhorigheid). Eindelijk iets anders als het individuele wereldje waarin we vaak leven. Ik hoop dat er meer verhalen zijn van mensen die 'dichtbij' zijn geweest in het zorgen en helpen. Juist ook voor de beeldgeving!!
Vragen die ik bij dit levensverhaal heb: hoe werk je nu 'echt in vertrouwen'? Is het makkelijk om het over te geven? Zou mooi zijn als daar wat verhalen van zijn hoe het in de praktijk is gegaan. Deze keer dan van Martha van Abbema. Komt er nog een deel 2?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!