Albert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

14 mei 2020 door Albert van der Heide

Waarom christenen zich niet moeten laten leiden door angst en complottheorieën

Kom op mensen, zeker ook mijn mede-christen-facebookers. Ik zat zojuist even 10 minuten op Facebook en de complottheorieën en geprojecteerde angsten vlogen me om de oren. In mijn messenger-berichten, op mijn "tijdlijnoverzicht" of whatever die rij met post van mensen ook maar heet these-days.

Lieve mensen, dat wat je aandacht geeft groeit alleen maar. In je denken, in je gevoel, in je willen. Ik spreek hier even specifiek christenen aan. Het zijn niet alleen christenen die zich hier mee bezig laten houden, maar die komen wel veel bij mij langs. En ik spreek jullie aan, omdat wij als christenen volgens mij veel beter zouden moeten weten.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

W
Ik begrijp dat we ons niet moeten laten meeslepen door angst. Maar we moeten wel waakzaam blijven in de trant van: “Heb geen deel aan de onvruchtbare werken van de duisternis maar ontmasker ze veeleer”. Ik merk dat veel mensen alles af doen met het feit dat je een complotdenker zou zijn als je de huidige crisis onderzoekt. Maar het is een feit dat er wel degelijk complotten gesmeed worden. De WHO hield vorig jaar november een Corona pandemie oefening? Is dat toeval? Feit blijft dat de vijand zich juist bediend van misleidingen en complotten.
Hartelijk dank hiervoor ... hè hè... wat een verademing om een ander geluid te horen dan al die complotten. Jezus zegt dat we waakzaam moeten zijn... niet wantrouwend. En wat er ook gebeurt... de Koning der koningen heeft beloofd dat Hij mét ons zal zijn tot aan het einde van de wereld. Laten we dat goede nieuws verspreiden
J
Albert jij bent zelf een complot denker. Voor de duidelijkheid ben ik niet bang en dat is niet zoals jij beweert dat ik bang ben . Ik ben een christen en wat er gebeurt is een grote leugen alleen het virus is echt maar de maatregelen zijn terroristisch door mensen te gijzelen en angst aan te spreken en de Lock Down is strafbaar en onnodig maar ja dan moet het eerst gaan onderzoeken. Ga de Bijbel maar eens bestuderen. Dus ik schudt je een beetje wakker.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.