Ds. D. van Luttikhuizen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 mei 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. Van Luttikhuizen is evangelist in België: "We moesten afleren dat het in dit werk gaat om kerkgroei"

“Een jongeman gaf ik in onze evangelisatiepost ‘gewoon’ een kinderbijbel. Hij is nu iedere zondag bij ons in de kerk te vinden, zonder dat ik ook maar één woord bij hem heb ingefluisterd.” Ds. D. van Luttikhuizen is alweer bijna tien jaar met zijn vrouw Marlyse in België actief als evangelistenechtpaar. Sinds een paar jaar mag hij zich dominee noemen. CIP.nl sprak met hem over een heftige operatie, eenzaamheid en evangelisatie. “De Heere werkt Zijn eigen plannen uit en niet via een door ons opgezet stramien.”

Terugdenkend aan gebeurtenissen in zijn leven vertelt hij over zijn gezin. “Marlyse en ik zijn inmiddels ruim 35 jaar gelukkig getrouwd. We hebben van de Heere veel zegeningen ontvangen, we kregen vijf gezonde kinderen. Verdriet ging ons gezin ook niet voorbij. Marlyse kreeg op 45-jarige leeftijd borstkanker. Zomaar ineens was die ontstellende werkelijkheid er. De kinderen waren allemaal nog thuis. Ineens sta je voor zo’n onmogelijkheid. Na een lange en heftige periode in ons gezin mocht Marlyse weer herstellen. Een wonder van God, zo hebben we dat ervaren. Ineens kan het in je leven anders gaan. Het was niet alleen een donkere, maar ook een rijke tijd. Die ervaring heeft mij gevormd. Dankbaar ben ik dat we nu al bijna tien jaar samen dit werk mogen doen. Het leven is een broos bezit. Hoe ouder ik word, hoe meer ik mij daarvan bewust word.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

E
Heel veel respect, ik weet uit ervaring dat je in Belgie veel geduld moet hebben als je zaait.
E
Mijn excuses, en tot mijn spijt, maar dit is het schoolvoorbeeld van hoe het niet moet. Ik vind hier ook de typische leugen terug van velen: "wij moeten zaaien", de anderen moeten oogsten. Zo ontloop je natuurlijk de confrontatie met alles, inclusief jezelf en waar je mee bezig bent.
A
Verbonden in de Heere

Genoten van dit levensverhaal

Lid van de kerk aan de Leie te Gent
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.