Ds. A. A. F. van de Weg - Peter van der Weerd - ds. R. van Kooten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

13 mei 2020 door Jeffrey Schipper

Wat als Volkert van der G. op zondag de kerk binnenkomt? Vier dominees geven antwoord

De moordenaar van Pim Fortuyn is officieel op vrije voeten. Volkert van der G. behoort zonder twijfel tot de meest gehate personen van ons land. Maar stel nu dat hij aanstaande zondag onze kerk binnenstapt? Wat doen we dan? Verdient de moordenaar van de grootste politieke moord in de recente Nederlandse geschiedenis een andere behandeling dan de gemiddelde kerkganger? CIP.nl sprak erover met vier predikanten uit zijn woonplaats Apeldoorn. "Van der G. is net als ik, die iedere zondag in een kerk op een podium sta, een zondaar.”

In 2014 werd duidelijk dat Van der G. woonachtig is in Apeldoorn. ‘Mocht je op zoek zijn naar invulling in het weekend? Weet dat de deuren van De Basis ook voor jou wagenwijd open staan!’, was te lezen in een open brief op de website van de evangelische gemeente De Basis. Zes jaar na de open brief aan de moordenaar van Pim Fortuyn staat die uitnodiging er nog steeds, zo laat voorganger Peter van der Weerd (in het midden op de foto boven dit artikel, red.) weten.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Wie zelf ten diepste vergeving heeft ontvangen en weet wat genade is, kan anderen makkelijker vergeven. Ik heb ontdekt dat mensen die uit een schoon nest komen (zo die bestaan!) , die nooit hebben gezondigd zoals ik deze week hoorde, juist die mensen hebben moeite met erkenning en vergeving van zonden. Zacheus, zoals omschreven in Lucas 19, is wat dat betreft een fascinerend verhaal. Dus wie ben je en waar kom je vandaan en wat heb je ervaren in dit leven? En vooral, hoe ga je er mee om?
F
Hopelijk mag hij de Heer leren kennen
H
Als de aardse straf voor Volkert voorbij is, dan moeten er geen 17 miljoen nieuwe rechters opstaan. En wanneer ik onterecht boos ben op de ander dan houdt God dat ook voor doodslag. Daar heb ik ook vergeving voor nodig.
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!