Paul Visser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

12 mei 2020 door Patrick Simons

Waarschuwing van dominee Paul Visser in coronatijd: "Probeer niet de vrome wijsneus uit te hangen"

Eerder stelde dominee Paul Visser dat het duiden van de coronacrisis niet het startpunt is. We moeten volgens hem beginnen met duiden in tijden van voorspoed. In het tweede deel van zijn inspirerende toespraak voor Geloofstoerusting gaat hij verder in op de coronacrisis. Want duiden doen de meeste christenen wel. Maar is dat ook terecht? En hoe kijkt hij tegen de verschillende duidingen aan? “Je kunt God altijd, zelfs wanneer Hij redt, wegzetten als een sadist.”

“We hebben het gehad over duiden in tijden van voorspoed”, begint Visser. “Maar we zitten nu in een crisis. Corona. Mensen worden ineens overvallen en te pakken genomen door een onzichtbaar virus. Er gaat dreiging en angst vanuit en het heeft immense gevolgen op allerlei terreinen. Bijvoorbeeld ook op economisch terrein. De gevolgen zouden weleens ernstiger kunnen zijn dan de kwaal. Hoeveel mensen lijden er nu al aan ontslag, een tekort aan inkomen en daardoor een gebrek een voedsel? In Nederland wordt met een pot van 95 miljard heel veel opgevangen, maar wat als die pot niet meer gevuld wordt? Er moet niet nog iets overheen komen. Wie gaat het dan betalen?”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Bezoek hier de website van Geloofstoerusting

Reacties

H
Inderdaad voorzichtig zijn met duiden. In dit kader kan ik het boek “ En voort wentelen de eeuwen” van dr. J.H. Bavinck aanbevelen.
Goed om een genuanceerd christelijk 'tegengeluid' te horen in een tijd waarin simpele, kortzichtige duidingen met enige regelmaat in de publiciteit komen. Een boek dat ook goed en verhelderend zou zijn om juist in deze coronatijd gelezen te worden is "Wegen van hoop in tijden van crisis" van Bob Goudzwaard e.a. Op de omslag van het boek is een schilderij van Marc de Klijn, een Joods kunstschilder, afgebeeld met de pakkende titel "Beklemming en uitzicht".
H
Laten we eens naar de oorzaak gaan van alle kwaad. Dan kom je bij onze opstand tegen God terecht. Wij staken het vuur van Gods toorn aan. Gevolg: wij blussen dat vuur niet. Toen kwam Jezus.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.