Al Mohler
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 mei 2020 door Patrick Goede

Hoe kan het dat Jezus het tijdstip van Zijn eigen wederkomst niet weet? Theoloog Al Mohler legt het uit

Als Jezus de alwetende en soevereine Zoon van God is, hoe kan het dan dat Hij niet wist wanneer Hij terug zou keren op aarde? In de evangeliën lezen we namelijk dat "niemand weet wanneer die dag en dat moment zullen aanbreken, ook de hemelse engelen en de Zoon niet, alleen de Vader weet het" (Matteüs 24:36 en Marcus 13:32). Op die lastige vraagt probeert de bekende theoloog Al Mohler antwoord te geven. 

In de Q&A van The Gospel Coalition bevraagt Bryan Chapell theoloog Al Mohler over dit onderwerp. Volgens Mohler worstelde de vroege kerk ook al met deze paradox maar werden bepaalde zaken al vrij gauw duidelijk. Mohler: "Ik denk dat met name de concilie van Nicea in 325 hierbij van belang is geweest. Daarin wordt de dubbele natuur van Jezus benadrukt, zijn Goddelijke natuur en zijn menselijke natuur."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Jezus had de discipelen in Matt 24 precies verteld dat het oordeel dat over de Joden zou komen (verwoesting van Jeruzalem en tempel) nog tijdens hun generatie zou plaats vinden, (vers 34) en wel 70 NC. Oordeel en wederkomst horen bij elkaar, heeft het ene plaats gevonden, dan heeft ook de wederkomst plaats gevonden… Jezus, als God de mens, legde zijn Goddelijke voorrechten af, één daarvan zijn alwetendheid. Als mens wist Jezus niet de dag noch het uur, maar wel dat Zijn wederkomst zou plaats vinden, nog tijdens de generatie van de discipelen.
Anne S. Jezus, als God de mens, legde zijn Goddelijke voorrechten af, één daarvan zijn alwetendheid.

Een goede zienswijze denk ik, maar al je andere steeds herhalende hermeneutische afwijkende leerstellingen (het preterisme) mbt de wederkomst van Jezus, is ook nog eens voor jezelf en medestanders een verarming van de gangbare toekomstvisie. Verborgenheden in de Bijbel worden zeker in de laatste 100 jaar duidelijk, maar de Schriftgedeelten over de wederkomst waren dat al eeuwen lang.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.