Ds. G. J. Baan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 mei 2020 door Jeffrey Schipper

GerGem-predikant blij met livestream kerkdiensten: "Gemiste kans als je wegblijft op YouTube"

“Kerkenraden die tegen livestreams zijn zouden opkijken van de luistercijfers van kerken die wél uitzenden. Daar ben ik van overtuigd.” Ds. G. J. Baan is predikant van één van de tientallen gereformeerde gemeenten die sinds de coronacrisis live kerkdiensten uitzendt via YouTube. Een jaar geleden zou de dominee uit Rotterdam hier niet aan hebben meegewerkt, zo vertelt hij eerlijk in gesprek met CIP.nl. Nu is hij echter enthousiast over YouTube-kerkdiensten. “Het is een gemiste kans als je wegblijft op YouTube.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Goed artikel. Een predikant die het snapt. In mijn thuisgemeente (GerGem Houten) ook uitzending met beeld via YouTube gewoon open. Geen gedoe, keep it simpel. Het voorkomt ook shopgedrag.
K
Ik heb zelf helemaal niets met online kerkdiensten, maar ik wens deze dominee veel succes met zijn pionierswerk.
M
Ik ben blij met dagelijkse livestream van Ik Wonder Jou via YouTube en de livestream diensten van de kerken of dit nu via YouTube, eigen link van mijn gemeente. Ook de diensten via tv dragen bij aan de verspreiding van het evangelie. Zowel op YouTube als op tv kan je programma's zien die niet door de beugel kunnen en het is aan ons om de juiste keuze te maken. Zoals deze dominee ook zegt mag het geen excuus zijn om vanwege de slechte dingen die ook op youtube staan dan maar geen youtube te gebruiken. Dit geld evenzo voor televisie.
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!