Corona kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 mei 2020 door Jeffrey Schipper

Hoe christenen reageren op versoepelde coronamaatregelen

'1 juli!!!!!!!', twitterde predikant Elsbeth Gruteke naar aanleiding van de versoepelde coronamaatregelen, gisteravond aangekondigd door premier Mark Rutte. Vanaf die datum zijn kerkdiensten met maximaal honderd bezoekers weer mogelijk. Volgende week mogen contactberoepen zoals kappers weer aan de slag en zijn niet-contactsporten weer beperkt toegestaan. Hoe reageren christenen op deze nieuwe situatie? We zetten een aantal reacties op een rijtje!

Tegenover het dagblad Trouw reageerde de grootste protestantse kerk, de Protestantse Kerk in Nederland, verheugd op het bericht dat de regels voor kerken worden verruimd. “Samenkomen is wezenlijk voor de christelijke gemeenschap. Er is ook een groot verlangen om samen te komen”, aldus de kerkleiding.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

P
De grote vraag is natuurlijk: hoeveel kerkgangers passen er met 1,5 meter afstand in de plaats van samenkomst? Dit kan wel eens tegenvallen in veel kerkgebouwen. Beschikbare plekken moeten m.i. worden aangeduid, anders ontstaan er onduidelijke of zelfs ‘chaotische’ situaties bij aankomst en vertrek. Ik hoop zeer dat

kerken de 1,5 m norm daadwerkelijk en bruikbaar inpassen bij het heropenen, het gaat hier immers om het rekening houden met de naasten.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.