doop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 mei 2020 door Patrick Simons

PKN komt met creatieve doopoplossing: "We kunnen de doop niet missen"

Kerken moeten tijdens de coronacrisis creatief zijn om toch nog kerk te kunnen zijn. Dopen is bijvoorbeeld erg lastig. Toch zijn er veel christenen die stellen dat juist nu de doop gewoon door moet gaan. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) draagt in nieuwe richtlijnen creatieve oplossingen voor om het sacrament toch gewoon te kunnen bedienen in tijden van corona.

De doop is al eeuwenlang ontzettend belangrijk binnen de kerk. Juist daarom zoeken mensen en kerken naar oplossingen om deze toch te kunnen bedienen. Dat beseft de PKN ook en de kerk komt dan ook met nieuwe adviezen omtrent het bedienen van dit sacrament. “De doop is wezenlijk voor de christelijk kerk”, stelt men. “De doop laat zien hoe God ons door Zijn genade doet opstaan tot een nieuw leven. De doop verbindt ons aan de gemeenschap van mensen rondom Christus: de kerk. We kunnen de doop niet missen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

G
Er is nu alle tijd om (als kerk) de betekenis van de bovenstaan zin eens tegen het licht van de Bijbel te houden: 'De doop verbindt ons aan de gemeenschap van mensen rondom Christus: de kerk". Na bezinning wordt de babydoop dan wellicht minder urgent....
A
Een stok is te gek, het is geen viswedstrijd! De dominee kan beter een integrale motorhelm op zetten, om vermeend besmettingsrisico vanwege hem naar de baby te voorkomen, als hij van de regering geen mondkapje mag gebruiken! Waanzin om in dit geval de 1,5 meter dictaat op te leggen, en van KPN vanwege dit nog te accepteren ook!

J
Wat doet de PKN toch krampachtig over het bedienen van de sacramenten doop en avondmaal. Waarom mag een “gewone” gelovige dat niet doen? We geloven toch in het ambt van alle gelovigen!
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.