prosman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

06 mei 2020 door Henk-Jan Prosman

Heeft de overheid in coronatijd te veel macht over ons en onze kinderen?

Er is recent wat discussie ontstaan over de staat van de democratie in crisistijd. Waar ligt nu de macht in een tijd van crisis en gevaar? Wat is de rol van het RIVM? Hoe transparant werken de experts, die we geacht worden te vertrouwen en wat is nu het verschil tussen een wetenschappelijk advies en een politiek besluit?

Als het coronavirus iets duidelijk maakt is het wel dat we leven in de tijd van de biopolitiek. Met biopolitiek wordt bedoeld het ‘streven het geluk van de burgers te bevorderen voor de uitbouw van een gezonde en sterke staat.’ Dat de staat zich intensief bemoeit met het welzijn en de gezondheid van ‘haar’ burgers, lijkt voor ons een vanzelfsprekendheid, maar is dat historisch gezien zeker niet.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Henk-Jan Prosman
- Ik ervaar groeiend ongemak met de opstelling van Kees van der Staaij
- Politiegeweld in Nederland heeft ingrijpende gevolgen
- Waarom ik als christen een zekere sympathie heb voor complottheorieën
- Wat dominee Henk-Jan Prosman mist tijdens deze coronacrisis
- Is het 'Baudet-evangelie' echt zo schadelijk als CGK-predikant ons wil doen geloven?
Meer over Henk-Jan Prosman »

Reacties

Het begint nu te lijken op een politiestaat. Rij je met een ander dan een huisgenoot in een auto mee, riskeer je een boete. Sta je per ongeluk geen 1,5 mtr van elkaar, riskeer je een boete. Sta je met vier man/vrouw bij elkaar, riskeer je een boete. Maar zij die de boete op moet leggen, zijn hiervan gevrijwaard.
Eindelijk iemand die woorden geeft aan de collectiviteit van het verkopen van onze democratie. Dit allemaal onder het mom van saamhorigheid.
het probleem is: de meerderheid wil niet meer terug. Die vindt het fijn zo. Er wordt voor je gezorgt van de wieg tot het graf. maar de overheid speelt steeds meer voor God en beslist uiteindelijk dus ook wanneer die wieg en wanneer dat graf nodig zullen zijn. Alles wordt straks gecontroleerd en gemonitord. iedereen een eenheidsworst zoals er al velen in China en Noord -Korea zijn. Ik voelde de geestelijke druk toen ik zelf buiten het vliegveld van whenzou was
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen