Ds. P. den Ouden en Louis van Gaal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

01 mei 2020 door Jeffrey Schipper

‘Waar is die God dan?’, vraagt Louis van Gaal: dit is het antwoord van ds. Den Ouden

Toen zijn vrouw overleed, stopte voetbaltrainer Louis van Gaal met bidden, vertelde hij onlangs. "Waar is die God dan?" vroeg hij zich af toen hij zag hoe zijn vrouw de strijd tegen kanker op een voor hem mensonterende manier verloor. Ds. P den Ouden ziet dezelfde vraag terugkomen in de Bijbel. "David zegt in Psalm 22: 'Mijn God, mijn God, waarom hebt U mij verlaten?' En later zei de Heere Jezus het hem na aan het kruis." In de CIP Podcast bespreekt de predikant uitgebreid de uitspraken die de voetbaltrainer deed: "Als ik tegen Van Gaal zeg dat er maar Eén is die werkelijk troost kan geven, is dat geen goedkoop praatje."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP Podcast
- Uitzonderingspositie kerken: worden christenen positief gediscrimineerd? - CIP Podcast
- Begrijpelijk dat journalisten kerkgangers in de gaten houden? - CIP Podcast
- Maximaal 30 kerkgangers: goed idee of overdreven? - CIP Podcast
- Rikko Voorberg wil vluchtelingen naar Nederland halen: goed idee? - CIP Podcast
- Jezus als vrouw in nieuwe versie The Passion: goed idee? - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Reacties

In 2016 ben ik zelf mijn vrouw verloren aan Darmkanker ook zij heeft gevochten voor haar leven om bij ons te blijven en bij haar kleinkinderen. Zij was een bijzondere vrouw een vrouw die oog had voor anderen. Toen we de mededeling kregen u heeft niet lang meer te leven zij ze dan moeten we op Jezus vertrouwen. Zij is op 6 juli 2016 in een bijzondere rust die voor ons verstand niet te begrijpen valt heen gegaan. De leegte is er het verdriet is er maar door je tranen heen voel ik en ervaar ik Gods bijzondere nabijheid toen en nu.

E
Dit is een schoolvoorbeeld van het waarom mensen afhaken. Omdat er een halve waarheid wordt gepredikt door de meesten. Eentje die niet spreek over Genesis 3 met al zijn gevolgen. Inclusief de heerschappij van Satan. Die zoals openbaringen 12:12 zegt tot ons is nedergedaald in volle grimmigheid, wetende dat hij weinig tijd heeft. Als christenen zijn wij mensen van "de waarheid". Maar meestal halve waarheid. En dat is

een leugen. Met dit soort gevolgen. Misdadig. Eddy Haesaerts predikant Gospelkerk Refreshed. Vilvoorde, Vlaanderen.

Van Gaal is niet dom. Zijn oprechtheid kennen we niet. De vraag: "Waar is die God dan", geeft tevens zijn intenties aan hoe hij er in stond. Hij heeft desondanks kennelijk toch een schuldgevoel tav een mogelijk nog christelijke opvoeding. Hopelijk krijgt hij de tijd nog voor bekering. Nu hij zijn leven beziet en zijn gebed niet verhoord is, zet hij zich af van God door te zeggen: "zie je nu wel, God bestaat niet". Een excuus voor zijn eigen egoïstische levenshouding. Hij zal Jezus Christus moeten toelaten in zijn leven. Maar God trekt.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen