Ds. P. den Ouden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

30 april 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. Den Ouden vindt het nu niet de juiste tijd voor avondmaal en doop - CIP Podcast

Coronatijd is niet de juiste tijd om doop en avondmaal te vieren. Dit stelt ds. P. den Ouden in de CIP Podcast. “Kinderen die gedoopt worden zijn onderdeel van de gemeente. Een doopdienst is geen onderonsje.” In de CIP Podcast spraken we met de predikant van de hersteld hervormde gemeente in Katwijk aan Zee over coronamoeheid, kerkverlating en Louis van Gaal.


“Een avondmaalsviering is in onze kerk momenteel niet aan de orde”, vertelt Den Ouden. “De gemeenschappelijke beker is voor mij een onderstreping van ‘gemeenschap’. Ik hecht veel waarde aan een gezamenlijke beker om te laten zien dat we dit als gemeente vieren. Dat is voor mij een aangelegen punt. Daarom is avondmaal vieren met kleine bekertjes wat mij betreft geen optie. Iedereen voelt wel aan dat een gezamenlijke avondmaalsviering nu niet kan en daarom is het heilig avondmaal nu even niet aan de orde.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP Podcast
- Coronaberichtgeving: wordt de Biblebelt in een kwaad daglicht gezet? CIP Podcast
- Wordt het christelijk onderwijs aangevallen? - CIP Podcast
- Is het klimaatdrammen de PKN binnengedrongen? - CIP Podcast
- Lijdt politicoloog André Krouwel aan christofobie? - CIP Podcast
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Gezamenlijk als gemeente het avondmaal vieren is uiteraard het mooiste, want met elkaar ben je verbonden met en één in Christus, maar waarom zou het in deze tijd niet in huiselijke kring kunnen, al of niet online verbonden met de gemeente? Bovendien is avondmaal het in grote dankbaarheid gedenken dat Jezus voor mij persoonlijk Zijn leven gaf.
A
Abba Vader is duidelijk in Zijn zoon en onze Heer Jezus: Het Levende Woord, de bijbel in Ef.4....ÉÉN Heer, Heilige Geest, bijbelse Doop, halleluja. Binnen Het Lichaam van Jezus zijn ALLE Wedergeborenen inde wereld ÉÉN, amen.

Shalom