Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

24 april 2020 door Willem J. Ouweneel

Waarom Willem Ouweneel met Israël binnenkort een groot feest viert

Vandaag zouden wij – mijn vrouw en ik met onze dochter en schoonzoon – naar Israël vertrokken zijn voor een bezoek van twaalf dagen. Helaas heeft het coronavirus daar een stokje voor gestoken. Daardoor missen we onder andere de viering van Jom ha‘Atsmaoet, de ‘Onafhankelijkheidsdag’, op de 5e van de Hebreeuwse maand Ijjar. In 1948 viel die dag op 14 mei, in 2020 begint die op de avond van 28 april.

Ijjar (‘bloesem’) is de tweede maand van het godsdienstige jaar van het jodendom; dat jaar begint met de maand Nisan, waarin Pesach (Pasen) valt. In Ijjar vallen ook Pesach Sjeni (‘Tweede Pesach’, zie Num. 9:1-14), Lag ba’Omer (de 33e dag van de zg. Omertelling tot aan Pinksteren), Jom haZikaron, de ‘Gedenkdag’ ter herinnering aan de gevallen soldaten van Israël en de joodse slachtoffers van het terrorisme.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Heel erg jammer dat u met deze columns stopt! Ik lees ze altijd met veel interesse! Het ga u goed en Gods zegen bij alles wat u doet!
T
Bedankt broeder Ouweneel voor het uitvoerige info. Jammer dat jij zoals velen niet het feest in Israel kunnen vieren. Het langdurig bestaan van het volk Israel is al een duidelijke aanwijzing dat Gods beschuttende hand er voor het joodse volk is. Bij zonder in deze tijd dat de messiaans joodse gemeenschap groeit.Yeshua Hamashiach - Jesus Is Lord - Majesty - Lyrics https://www.youtube.com/watch?v=z-j_1e13qlE
O
Daar gaan we weer en hoe en wanneer is Jezus dan terug gekomen? En zijn er gelovigen meegegaan. Komt Hij dan niet terug op de olijfberg? Heeft Israël dan afgedaan? Nee niet hoe lees jij de bijbel Anne? Wat een misleiding zeg. Dus dat Israël weer een staat is is gewoon toevallig en heeft verder niks te betekenen? Ben jij v d Kingdom Now beweging ,toevallig ook zo'n dwaalleer?
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.