echtscheiding
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

28 april 2020 door Jeffrey Schipper

Een echtscheiding bezorgde Els slapeloze nachten: "Voor mijn gevoel stond met koeienletters ‘zondaar’ op mijn voorhoofd"

“Binnen de kerk wordt vaak gezegd: ‘We haten de zonde, maar hebben de zondaar lief.’ Helaas zie ik vaak het omgekeerde: ‘We haten de zonde én wijzen de zondaar af’.” Els de Jong* was jarenlang als zendeling actief in een land buiten Europa. Een ingrijpende gebeurtenis veranderde het leven van haar gezin voorgoed. Het leven leek op een mooie vaas die op een gegeven moment in brokstukken uiteenviel. CIP.nl zocht Els op in haar woonplaats.

In 2001 ging Els met haar man de zending in. In het buitenland werden haar “twee prachtige jongens” geboren. “Na onze laatste verlofperiode in Nederland kreeg mijn man een zware hersenvliesontsteking. Hij was zo ziek dat mensen om ons heen dachten dat hij snel zou sterven. Gelukkig is dat niet gebeurd! Het eerste half jaar nadat de ziekte werd geconstateerd heeft hij bijna alleen maar op bed gelegen. Alleen voor maaltijden kwam hij naar beneden. Anderhalf jaar laten gingen we weer op verlof naar Nederland.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Echtscheiding
- De mooiste dag van Elyse eindigde in een nachtmerrie: "Ik vroeg God om mijn huwelijk te redden"
- Marianne Grandia scheidde van haar man: "Ik nagelde mijzelf elke dag aan het kruis om wat ik mijn kinderen had aangedaan"
- Na haar scheiding ging Pascalle Laban door een rouwproces: "De pijn van afwijzing in de kerk was heftig"
- Dick trouwde voor de derde keer: “De kerkelijke zegen hebben we nooit gekregen”
- "Er is veel spraakverwarring rondom echtscheiden"
Meer over Echtscheiding »

Reacties

A
Wat moet het moeilijk voor je/jullie zijn geweest.

Sterkte en ik wens je Gods zegen.
B
Zo herkenbaar. En zo verdrietig dat juist christenen het idee hebben om er nog iets over te moeten zeggen ipv oprechte interesse te tonen en vragen te stellen. De steun kwam bij mij ook meerdere malen vanuit niet gelovige mensen. Wat is dat toch dat we als christenen toch even onze mening kwijt moeten, vaak ondersteunt met bijbelteksten. Daar heb ik wel mn les uit getrokken. Ik weet zeker "Els" dat je hier sterker uit zult komen. En ook voor jou is er na de scheiding een volledig herstel mogelijk. God gaat door met zijn plan in jouw leven.
M
Heel veel sterkte voor jou,ik herken dit ook ,maar weet dat je bij God mag zijn wie je bent,en Hij jou nooit zal afwijzen,bij Hem is troost en liefde ,ook al voel of ervaar je dat niet altijd.

God laat je nooit in de steek !! Hij is een liefdevolle Vader die van zijn kind houdt,ook al gaan wij soms de verkeerde weg Hij weet het en ik dank God ,dat wij altijd weer een nieuwe weg met Hem mogen gaan.Wees gezegend en vind je weg samen met Hem.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen