Fred
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

20 april 2020 door Fred de Vries

Laten we de kerkdiensten maar helemaal afschaffen

De lockdown gaat nu de zesde week in en we zijn al voorzichtig naar de toekomst aan het kijken. Terugblikkend is precies na te gaan op een kaartje waar corona heeft huisgehouden, namelijk daar waar carnaval wordt gevierd en daar waar men juist heel erg tegen het carnaval is.

Haal je op de coronakaart de polonaises weg, dan blijft de Biblebelt over en op Twitter liet iemand een kaartje zien met de gordel van corona die er dan overblijft. Vooral de Gereformeerde Gemeente (GerGem) schijnt nogal getroffen te zijn. Er was een dominee die nogal slecht lag, hoorde van uitbraken in Zeeland, in Nunspeet en ook in de GerGem van mijn woonplaats sloeg corona hard toe.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Vrouwen moeten hun mond houden
- In mijn achtertuin geen stofzuigerkerk!
- Lange leve de grote gezinnen uit de Biblebelt!
- Staphorst in coronatijd: we kunnen er maar niet mee omgaan
- Jezus komt spoedig, maar we willen er niet over praten
Meer over Fred de Vries »

Reacties

C
Laten we de kerkdiensten maar afschaffen...? Ik begrijp dat het een prikkel is. Maar kan een reactie nu even niet laten. Wij zien er iig naar uit dat we weer SAMEN als gemeente kunnen komen.... Toch...? Zingen en luisteren in de huiskamer is prima. Maar SAMEN is veel meer. En is het niet alles zeggend wat in Hebreeën 10 staat? Laten wij de onderlinge bijeenkomst niet nalaten, zoals het bij sommigen de gewoonte is,

maar elkaar aansporen, en dat zoveel te meer als u de grote dag ziet naderen... Kortom we zien er naar uit dat het weer kan!
M
Deze schrijver is iets kwijtgeraakt onderweg. Ik hoop dat hij het weer vindt. Wat is een gemeente zonder contacten. Het lichaam zonder leden.
D
Wat een cynisch stuk! Waarvan ook het waarheidsgehalte betwijfeld kan worden. Stoppen met de kerkdiensten? Je voordeur uitgaan en dan in Gods Koninkrijk staan? Niet meer gevoed worden door het Woord? Ik snap het al: Fred weet al hoe alles in elkaar steekt en hoeft geen bijbels onderwijs meer! (sorry, ook een beetje cynisch)
Toon meer reacties (23)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen