Lohuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 april 2020 door Patrick Simons

Oscar Lohuis pleit voor een gezonde Israël-theologie: "Maar we zijn niet geroepen om Joods te worden"

Tijdens een verblijf van twee weken in het beloofde land schreef dominee Oscar Lohuis het grootste gedeelte van zijn nieuwe boek ‘Zegen door Israël’. In het boek geeft hij antwoorden op soms lastige vragen over het volk van God. CIP.nl sprak met hem over Israël, de vervangingsleer en het zalig worden van het Joodse volk: “Joden zien evangelisatie als antisemitisme en dat is onze schuld.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Israël
- Vijf misverstanden van christenen over joden
- Ds. Willem Glashouwer: "Jeruzalem is nog steeds bezet gebied"
- Deze 5 profetieën van Jezus over Israël zijn uitgekomen
- Ds. Kees van Velzen ergert zich aan anti-Israëlpolitiek: "Geen plek op aarde waar Palestijnen het beter hebben dan in Israël"
- Henk kreeg oog voor Palestijnse christenen: "Israël is geen klein duimpje meer"
Meer over Israël »

Klik hier om 'Zegen door Israël' te bestellen

Reacties

Inderdaad, ook Joden hebben het Evangelie nodig! Maar ziet Oscar dan ook dat bijv. Petrus, Johannes, Paulus, Stéphanes etc. als ware Joden (Rom. 2:28 en 29) tot de gemeente van Jezus Christus behoorden?

En was het gedenken van de uittocht uit het diensthuis Egypte niet een schaduwbeeld van de uittocht uit het diensthuis van de slavernij van de zondeschuld, die Jezus door Zijn offer mogelijk heeft gemaakt?A
We hebben géén theologie van Israël nodig! Gewoon na wedergeboorte, als kind aannemen wat Abba Vader God belooft in je hart, en de bijbel. Wie verblind de joden dat evangelisatie naar hen antisemitisme zou zijn? De Zendingsopdracht is duidelijk: voor de jood en de griek.

Doen dus.

Beste Oscar, je zegt dat we “een gezonde Israël-theologie” nodig hebben. Graag nog eens over de gezonde leer van Paulus nadenken. Jij over Jezus: “Hij gaat in Israël terugkomen. Het is een blinde vlek als christenen niet over deze dingen nadenken”. De apostel zegt over de wederkomst: “Wanneer Hij zal gekomen zijn om op die dag ... bewonderd te worden in allen die geloven” (2Thess.1:10). Ik hoop van harte dat je ogen geopend mogen worden voor de enige juiste focus: Christus en Zijn Gemeente (gelovigen uit Joden en heidenen)!
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!