Herman Boon
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

07 april 2020 door Patrick Simons

Herman Boon hoopt dat coronacrisis christenen wakker schudt: "Ook Jezus ging in quarantaine"

Door de coronacrisis ziet ons leven er totaal anders uit dan voorheen. Ook daarin is Jezus ons voorgegaan, stelt Herman Boon in een recente preek. "Jezus ging in quarantaine en toen Hij na veertig dagen terugkwam was de wereld nooit meer hetzelfde." Daar ligt volgens de prediker ook voor ons een uitdaging de komende tijd. "God wil een nieuw begin met dit land en dat kan hier beginnen. Heel veel christenen willen Jezus volgen op eigen voorwaarden. Dat is slappe hap, kap daarmee. Volg het voorbeeld van Jezus. Ook Hij begon in quarantaine." 

Volgens Boon zien we quarantaine in de Bijbel terug: "Het woord quarantaine is eigenlijk een apart woord. Het komt uit het Frans, van het woord quarante. Dat betekent veertig. Dat is een speciaal getal in de Bijbel. Wanneer je over veertig praat in de Bijbel gebeurt er altijd iets nieuws. Denk maar aan Noach, veertig dagen regen en daarna was de wereld voor hem compleet anders. Denk aan Mozes, die veertig dagen op de berg Sinaï verbleef. Daar ontving hij de wet en ontmoette hij God. Hij was nooit meer dezelfde. Denk aan Ninevé. Jona moest spreken en zei: 'Bekeer je van je zonden en jullie krijgen veertig dagen de tijd om tot inkeer te komen.' Dat gebeurde. Ninevé veranderde. De mensen beleden hun zonden en werden gehoorzaam aan God.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Reformatorisch Dagblad uit opnieuw kritiek op coronapas
- Staphorst: gevaarlijke coronabrandhaard of gezochte zondebok?
- SGP-fractievoorzitter Staphorst te gast in talkshow: "Ik sta mijn ziekenhuisbed af"
- Hans Borghuis schrikt van tweedeling: "Schokkend hoe christenen elkaar neersabelen"
- Coronamaatregelen weer invoeren op Biblebelt? Prof. dr. Huijgen antwoordt
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Knip en plakwerk met de Bijbel. Zo kan je alles "bewijzen".

J
Ik vind dit wel heel bijzonder: quarantaine komt van 40 dagen. De Nederlandse overheid kondigt vergaande maatregelen aan op 18 maart en verlengt ze tot 28 april. Dat is precies 40 dagen…. lijkt wel profetisch van het kabinet.
A
Kun je je voorstellen: Een leven, wereld zonder ziekte, pijn, angst, honger, oorlog, egoisme, humanisme, socialisme, feminisme, philosofie, en redenatie.....MAAR met Vrede, gevende Liefde, ja, SHALOM ofwel hemelse vrede.

Deze toekomst is alleen met Jezus Christus, ....aan jou de keuze, je bepaalt je EIGEN toekomst.

Joh. 3:16-19.

Shalom
Toon meer reacties (3)