Corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 april 2020 door Patrick Simons

Directeur christelijk woonzorgcentrum met 18 doden door corona: "Ik kan geen hoger doel onderscheiden"

In christelijk woonzorgcentrum Brinkhoven in Heerde overleed bijna een vijfde aan de bewoners aan het coronavirus. 18 mensen verloren hun strijd tegen het virus inmiddels. Directeur Jos Bleijenberg spreekt met CIP.nl over de vreselijke situatie die in het woonzorgcentrum is ontstaan. "Ik kan er eerlijk gezegd geen hogere zin aan ontlenen of een hoger doel onderscheiden.”

Er is crisis in het christelijke woonzorgcentrum in Heerde waarbij intensieve verpleging, ziekte en sterven een grote rol spelen. Het Gelderse plaatsje wordt sowieso hard getroffen door het virus, zo blijkt uit de gegevens van het RIVM. Het woonzorgcentrum is exemplarisch voor de vele slachtoffers die het coronavirus maakt zonder dat ze meegeteld worden met de officiële cijfers. Van de zeventig bewoners zijn er inmiddels al achttien overleden. Geen van de overledenen is getest op het virus. Inmiddels wordt er wel getest, zo vertelt directeur Jos Bleijenberg tegenover CIP.nl: “De situatie ontwikkelt zich voortdurend. Sommige mensen worden beter. Maar er komt ook nog af en toe iemand bij met besmettingsverschijnselen. Doordat we nu mogen testen, wordt het in ieder geval overzichtelijker.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Hillsong-oprichter roept christenen op tot verzet tegen coronamaatregelen
- Geen aanwezigen bij kerstvieringen Vaticaan
- Wederom journalisten bij kerken: "Verrekijker nodig om iedereen te kunnen zien"
- Johan Derksen: "Waarom wel 600 man in de kerk en geen 10.000 man in De Kuip?"
- Wat vraagt God van ons als kerk in coronatijd?
Meer over Corona »

Reacties

K
Het corona virus heeft in zich zelf geen zin of hoger doel. Maar wellicht doet het wel nadenken of dat het leven wellicht toch een zin of hoger doel heeft?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen