Ds. A. Kort
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

02 april 2020 door Jeffrey Schipper

Domineesvrouw begrijpt ophef over ‘lief briefje’ ds. Kort niet: "Hij bidt veel voor coronapatiënten"

‘Als de Heere doorgaat met Zijn gericht, staan de huizen straks leeg omdat er geen inwoner meer is. De dood waart dan rond, zonder enig pardon.’ Deze zin uit een brief van ds. A. Kort is opgepikt door De Telegraaf en wordt nu volop gedeeld via sociale media. De predikant van de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland schreef een brief aan het gemeentebestuur van Krimpen aan den IJssel, die gelekt werd. CIP.nl sprak met de vrouw van de dominee, die benadrukt dat er in het artikel "woorden verdraaid worden".

De vrouw van ds. Kort beschermt haar man tegen de vele telefoontjes, waar ook doodsbedreigingen tussen zitten, zodat hij zich kan focussen op zijn werk. Toch is zij bereid om de brief van haar man toe te lichten. “Als mijn man schrijft dat ‘de Heere doorgaat met Zijn gericht’ wil hij niet duidelijk maken dat iedereen aan corona zal sterven. Deze woorden schrijft hij om mensen biddend op de knieën te brengen zodat we ons op de Heere richten.” De domineesvrouw verwijst naar Jona. “Gods oordeel lag over Ninevé, maar de Heere heeft een ommekeer gebracht. Mensen snappen de brief niet, omdat de Bijbel niet veel meer wordt gelezen.” Kortom, het doel van de brief was een bekeringsoproep.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

W
Goede zin: 'Wij deden het land geen behoudenis aan'. Al zal ds Kort het waarschijnlijk anders bedoelen, maar....Niks geen straffende God, maar als wij denken dat wij zo met het land, de schepping, het milieu en de dieren te mogen omgaan, dan keert dit zichzelf tegen ons en roepen dit ZELF over ons af. Dit is niets nieuws, allerlei deskundigen, binnen (ARocha bv) en buiten de kerken, roepen dit al jaren.
Hoe dit ook geïnterpreteerd wordt door ieder individu, feit is dat wij de Bijbel uit de 2e kamer hebben verbannen en in de meeste Nederlandse gemeenten(Lokale overheid) is het gebed voorafgaande aan de vergaderingen, afgeschaft. Het gaat in feite om de vraag of we God's woord nog serieus nemen en of we de Heere de toegang hebben ontzegd. christelijke partijen niet te na gesproken.Het zou van verbrokenheid getuigen als we openlijk als regering, Gods woord plaats zouden geven bij het besturen van dit land.
W
Ik geloof best dat het goed bedoeld zal zijn, maar dit is zó onhandig gedaan.. Ik lees in de brief vooral de visie van ds. Kort op de wereld om hem heen.

Nu is hij ook vanuit het verleden wel bekend om zijn krasse uitspraken, onder meer toen de HSV werd uitgebracht. Het getuigt niet van veel begrip of kennis van wat er in de huidige maatschappij speelt.Als zijn vrouw dan ook nog zegt de ophef niet te begrijpen, dan bevestigt dat alleen maar welke loeigrote oogkleppen ze beide ophebben..

Toon meer reacties (20)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen