Jan en Tea Keuper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

03 april 2020 door Patrick Goede

Jan (92) en Tea Keuper (91) mogen vanwege corona het huis niet uit: "We zijn niet bang voor de dood"

Jan en Tea Keuper zijn 92 en 91 jaar oud, ze zitten al een paar weken in thuisisolatie vanwege het coronavirus. “Pasen is het feest van Jezus Christus. Ik denk wel eens, stel je voor dat Hij dan terugkomt en dat alles nieuw wordt!”, zeggen zij enthousiast in gesprek met CIP.nl.

“Ik zit te genieten van het boeket dat ik heb gekregen”, vertelt Tea direct opgewekt. Dan serieuzer: “We hebben vannacht niet zo goed geslapen. Het is ook typisch, hè? Het is zo vreemd. Ik denk ook, wat is Gods bedoeling? Wij hoeven niet te vrezen maar er zijn er zoveel die God amper kennen of helemaal niet kennen en dat vind ik wel erg. Dan denk ik oei, oei.”

Ooievaarsnest
Mevrouw Keuper is lid van de Pinkstergemeente, bracht drie kinderen groot en kampt tegenwoordig met doofheid en artrose. Tijdens het gesprek raakt ze af en toe afgeleid door wat ze buiten allemaal ziet. Tea: “Als ik naar buiten kijk zie ik bloeiende bomen, dat is zó mooi. Verderop is het net alsof je een ooievaarsnest ziet. Dan denk ik, wat is dat toch mooi. Maar we moeten even flink bidden voor een vrouw uit de gemeente, zij is mentaal wat ingezakt. Vanmorgen belde de vrouwelijke dominee van de PKN. Die vroeg hoe het met ons ging. We hebben ook een bemoedigend kaartje gehad van Hour of Power en afgelopen zondag nog naar hun kerkdienst gekeken op televisie. We krijgen nu geen thuiszorg meer, daar zijn we nog te goed voor. We kunnen ons redden. Vandaag of morgen probeer ik nog even de was te doen. Maar dat doe ik niet elke dag. We zijn natuurlijk niet jong meer.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Heerlijk om te lezen, zo’n vertrouwen!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.