amphia breda
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

02 april 2020 door Nienke Alblas

Antine werkt als arts in epicentrum corona: "Ik weet dat God achter mij staat"

Antine Flikweert (26) werkt als basisarts op de longafdeling van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Dit ziekenhuis is onderdeel van het epicentrum van de corona-uitbraak in Noord-Brabant. De bedden op de longafdeling, IC en speciale corona-afdeling raken vol. Artsen krijgen te maken met een compleet nieuw en heftig ziektebeeld. "We moeten als artsen met het tempo van het virus mee."

Antine vindt het mooi om als arts onderdeel te zijn van iemands leven. Het lichaam is erg belangrijk voor ons bestaan. "Door ons lichaam heen kunnen we zien hoe God de mens zo machtig mooi gemaakt heeft", vertelt de jonge arts. "Ik vind het heel mooi werk om mensen beter te maken en te kunnen helpen. Zo sta ik naast mensen in mooie en verdrietige situaties." Hier staat ze niet alleen in, het geloof is namelijk onderdeel van wie ze is. "Het geloof hoort bij mij en op die manier ben ik ook met het geloof bezig op mijn werk. Ik weet niet of mijn werk inhoudelijk veel verschilt van dat van niet-christelijke collega's. Maar dat ik christen ben en een kind van God hoort bij mij. Op die manier mag ik dus ook mijn werk doen. Ik ben in het ziekenhuis vooral praktisch bezig met mijn werk, maar is het geloof niet los te maken van wie ik ben en wat ik doe", vertelt Antine.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- SGP'er mag alleen met coronapas het Europees Parlement in: "Dieptriest"
- Prof. dr. Huijgen roept op: "Laat je alsjeblieft vaccineren, voor je naaste en voor jezelf"
- SGP-leider Van der Staaij verzet zich tegen maatregelen voor niet-gevaccineerden
- Reformatorisch Dagblad uit opnieuw kritiek op coronapas
- Staphorst: gevaarlijke coronabrandhaard of gezochte zondebok?
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik vind dit een mooi levensverhaal, en ben heel blij om te weten te komen dat geloof een rol speelt bij deze arts en daar waar het nu juist zo moeilijk is. Ik hoop dat dat zo blijft want er zullen ook momenten komen waar je niet zo zeker meer bent van je geloof. En je het gewoon niet meer weet.Het bidden voor de patiënten en verplegers/artsen op de IC is kostbaar. Voor hen maar ook voor onszelf. God hoort het en wil erbij zijn.

J
Dankjewel Antine voor je getuigenis, heel veel sterkte in je werk.
J
Bedankt voor je geweldige inzet. Jullie verdienen een hoge opslag van salaris
Toon meer reacties (2)