Arjen Lubach
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

07 april 2020 door Robert Plomp

Arjen Lubach vraagt zich af waarom God corona toelaat - Robert geeft antwoord

“Waarom doet God dit eigenlijk?”, vroeg Arjen Lubach. Ik ga hier niet flauw doen door de atheïst te vragen welke God hij bedoelt of wat ‘dit’ is. Het is namelijk een redelijke vraag. Lubach bedoelt de God van de Bijbel en het coronavirus.

Waarom laat een goede God de hele mensheid zuchten onder een akelig virus, waarom laat God mensen eraan sterven, waarom dompelt hij ons onder in rouw en verdriet? Waarom laat de God van liefde de wereldeconomie in elkaar storten waar straks de zwaksten en de armsten het meest onder zullen lijden? Waarom laat God zo’n virus los in vluchtelingenkampen?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Reformatorisch Dagblad uit opnieuw kritiek op coronapas
- Staphorst: gevaarlijke coronabrandhaard of gezochte zondebok?
- SGP-fractievoorzitter Staphorst te gast in talkshow: "Ik sta mijn ziekenhuisbed af"
- Hans Borghuis schrikt van tweedeling: "Schokkend hoe christenen elkaar neersabelen"
- Coronamaatregelen weer invoeren op Biblebelt? Prof. dr. Huijgen antwoordt
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

een atheist kan toch Christen zijn. contradictio in termio. Natuurlijk, iedereen heeft in zekere mate een godsbesef. Maar een atheist duwt die bewust weg en vertrouwt niet op God. (ook al beseft ie niet dat de grond waarop hij staat door God geschapen is) Als de verloren zoon niet terugkeert naar de vader is er simpelweg ook geen feest. Een atheist kan wel (weer) een volgeling van Jezus worden (Veel atheisten zijn vroeger hele ijverige Godsdienaren geweest) en zodoende het zoon/dochterschap van God echt gaan proefen. proost!
A
"Een atheïst kan dus christen zijn." Hier is vast het woord 'geen' weggevallen. Anders is het een van de meest onzinnige uitspraken die er te bedenken zijn.
Hebreeën 64 Want het is onmogelijk om hen die eens verlicht zijn geweest, die de hemelse gave geproefd hebben en deelgenoot zijn geworden van de Heilige Geest, 5 en die het goede Woord van God geproefd hebben en de krachten van de komende wereld, 6 en die daarna afvalligworden, weer opnieuw tot bekering te brengen, omdat zij voor zichzelf de Zoon van God opnieuw kruisigen en openlijk te schande maken.
Toon meer reacties (2)