Howard-Browne
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 maart 2020 door Redactie

Voorganger gearresteerd omdat hij weigert kerkdiensten stop te zetten in coronacrisis

Voorganger Howard-Browne is afgelopen maandag gearresteerd omdat hij kerkdiensten bleef organiseren in het Amerikaanse Florida. Sheriff Chad Chronister was via een anonieme tip gewezen op de grote samenkomsten die Howard-Browne bleef organiseren in zijn kerk, waarbij hij ook actief mensen aanmoedigde de handen te schudden, ondanks het 'stay-at-home' bevel naar aanleiding van het corona-virus.

CIP+ logo

Dit artikel is je cadeau gedaan door CIP+ lid Nienke CIP.

Word ook lid

De kerk heeft in Amsterdam ook een afdeling, waar Benjamin Kroeske pastor is. Zij zenden zover bekend momenteel live uit en houden zich aan de maatregelen van de Nederlandse overheid.

In deze onderstaande video zie je dat Howard-Browne mensen aanmoedigt elkaar vooral de handen te schudden.


"In plaats van het stoppen van de samenkomsten bleef Howard-Browne zijn gemeente aanmoedigen om naar de kerk te blijven komen", vertelt Chronister aan The Christian Post.  

Sinds 27 maart geldt er een verbod in het Amerikaanse Tampa op samenkomsten als het niet mogelijk is voor mensen om minimaal twee meter afstand te houden van elkaar. Niet-essentiële bedrijven en organisaties die hier niet aan kunnen voldoen moeten hun deuren sluiten. De overtreding is strafbaar met een gevangenisstraf tot wel zestig dagen en een boete van vijfhonderd dollar.

Howard-Browne stelt dat zijn kerk een essentieel bedrijf is, zoals ook een ziekenhuis, en dus niet gesloten mag worden. Ook beroept hij zich op de scheiding tussen kerk en staat. Daarnaast heeft de kerk in een statement laten weten dat ze weldegelijk maatregelen hadden getroffen, waaronder het uitdelen van ontsmettingsmiddelen.


Beelden van de samenkomst

Volgens de autoriteiten konden niet alleen de gemeenteleden in de samenkomst van River Church geen afstand houden, ook de aanbiddingsleiders stonden op de videobeelden te dicht bij elkaar. Sheriff Chronister reageert op Howard-Browne dat zijn kerk de middelen heeft om online diensten uit te zenden naar hun 4.000 gemeenteleden.

In dit fragment stelt Howard-Browne dat corona een "biologisch wapen" is van o.a. China, Rusland en Iran.

Eerder verkondigde Howard-Browne tijdens zijn samenkomst dat het coronavirus een wereldwijd complot is om kerken te sluiten. Hij gelooft dat de samenzweerders de wereldbevolking willen laten krimpen en met een vaccinatie tegen corona nog meer mensen zullen doden. "Wij zijn een gemeente van opstandingskracht en niet van angsthazen", predikte Howard-Browne op 15 maart.

"Ons doel is niet om mensen te weerhouden van het aanbidden van God", legt sheriff Chronister uit. "De veiligheid en gezondheid van de gemeenschap staan altijd voorop. Ik vind het roekeloos gedrag om mensen op te roepen om samen te blijven komen. Je brengt je gemeenteleden hiermee in gevaar." De sheriff vindt het geloof erg belangrijk en geeft aan dat hij nooit iemand zou verbieden zijn geloof te praktiseren. "Niets is belangrijker dan het geloof in deze tijd, maar een kerkdienst moet wel op een veilige manier gebeuren."

Update: Lees ook de reactie van Howard-Browne in dit artikel.

CIP+ logo

Christenen die meer diepgang willen kiezen voor CIP+

Je las net een gratis CIP+ artikel. Meld je aan en start je gratis maand.

Start je gratis maand

Corona
- HHK: overweeg om anderhalve meter afstand te houden in de kerk
- PKN: Gepast afstand houden, blijft het advies
- GerGem juicht afschaffing anderhalvemeterregel toe en onderstreept voorzichtigheid
- Advies CIO: geen coronapas in kerken en goede ventilatie
- Waarom ChristenUnie en SGP zich verzetten tegen de coronapas
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

We zullen zien, Klaas, of deze man de ene is die voor de Heer stand houdt of dat hij gewoon koppig en eigenwijs is. Ik hoop voor de bezoekers van zijn bijeenkomsten dat ze niet ziek worden. Wij worden echter wel opgeroepen de overheid te gehoorzamen. Als je dan zo graag contact met anderen heb, ga dan warm eten brengen aan ouderen in je buurt, maar respecteer hen als ze 2 meter afstand willen houden.
E
Hoogmoedige dwaas
Je kunt ook met je gezin of huisgenoten een eredienst houden #priesterschap van alle gelovigen
Toon meer reacties (2)