Peter Scheele
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 maart 2020 door Patrick Simons

Peter Scheele vraagt zich af of de coronacrisis ter sprake komt in Openbaring

Na een moeilijke periode in zijn leven besluit Peter Scheele om zich te gaan verdiepen in het boek Openbaring. Hij ontdekt de diepe en mooie beelden die er in dit boek te vinden zijn. De oud-presentator van de EO trekt de conclusie dat Israël centraal staat in het laatste Bijbelboek en dat een gedeelte van de profetieën allang vervuld zijn. Hij schrijft er het boek ‘De beelden van Openbaring’ over. CIP.nl stelde hem enkele brandende vragen. Vandaag het eerste deel: Past de huidige coronacrisis eigenlijk binnen de voorspellingen van Openbaring?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- SGP'er mag alleen met coronapas het Europees Parlement in: "Dieptriest"
- Prof. dr. Huijgen roept op: "Laat je alsjeblieft vaccineren, voor je naaste en voor jezelf"
- SGP-leider Van der Staaij verzet zich tegen maatregelen voor niet-gevaccineerden
- Reformatorisch Dagblad uit opnieuw kritiek op coronapas
- SGP-fractievoorzitter Staphorst te gast in talkshow: "Ik sta mijn ziekenhuisbed af"
Meer over Corona »

Klik hier voor meer informatie over ‘De beelden van Openbaring'

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Openbaring schetst de ontwikkeling van de gemeente (de vrouw) die trouw blijft aan haar man Jezus Christus én gelijkertijd die van Babylon, de andere vrouw, die geestelijk overspel pleegt. Jezus komt terug in de zijnen (zijn gemeente, de zonen van God) en de afvallige kerk wordt uiteindelijk de gemeente van de antichrist. Openbaring is juist nú voor ons van groot belang!
B
Vanaf openbaring 4 is de gemeente opgenomen, heb ik begrepen. Dus alle plagen maakt de gemeente niet mee. Ik denk dat corona bij de weeën hoort, die Jezus benoemt. En de weeën komen ál snellers elkaar, wat betekend dat we de voetstappen van de Heer Jezus horen naderen en de opname aanstaande is. Maranatha!
A
Beste Peter, de hele toon van de Openbaring is er één van waarschuwing en urgentie voor wat binnenkort stond te gebeuren, 2000 jaar geleden dus. In Openbaring 22 worden beide formuleringen uit Openbaring 1:1 en 1:3 herhaald, plus driemaal “Ik kom spoedig”. Blijkbaar slaat die nabijheid dus op het geheel van Openbaring. Daaruit kunnen we rustig vaststellen dat het toen (in de tijd van de zeven gemeenten) de nabije toekomst was en dus voor ons niet meer van toepassing....
Toon meer reacties (5)