Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

27 maart 2020 door Piet van Midden

Volgens dominee Piet van Midden zijn kerkdiensten via de livestream bij voorbaat mislukt

‘Ik vind het vreselijk, ik wil weer naar school,’ zuchtte mijn jongste zoon. Ik had hem achter zijn bureau gezet en opgesomd wat hij allemaal te doen had. Het onderwijsprogramma Magister is een handig hulpmiddel. Waar ik vroeger mijn ouders nog wel voor de gek kon houden, leest Magister ons meedogenloos voor wat er allemaal van de leerling wordt verwacht. Mijn zoon vindt mij erger dan de ergste leraar, heb ik zojuist gehoord.

School is zo gek nog niet. Tieners hebben structuur nodig. En ook vooral elkaar. Wie met jongeren werkt, weet dat ze altijd aan elkaar zitten te plukken. Ze zoeken de competitie. En vooral de nabijheid. Ze willen elkaar aanraken, nu ze aan de armen van hun moeder zijn ontgroeid.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat het vijfde gebod te zeggen heeft over de coronacrisis
- Dominee Piet van Midden kraakt coronamaatregel: 'Maatschappij wordt naar de vernieling geholpen'
- De rel rond Staphorst: de braafsten in de klas worden gestraft
- Waarom we de naam Jezus met kerst niet in de kerk moeten gebruiken
- De Bijbel het meest gelezen boek? Ik geloof er niets van
Meer over Piet van Midden »

Reacties

E
Corana legt de armoede, wetticisme, religie en dwaalleringen van "de kerk" bloot. God gebruikt dit om de kerk open te breken en te confronteren met eigen bekrompenheid. Lees en vergelijk wat God deed met Zijn eerste gemeente in Handelingen 8:1 om hen uit hun zelfgenoegzaamheid te halen : hij stuurde vervolging om hen te verplichten het zendingsbevel van Jezus handen en voeten te geven. .....

C
Uiteraard kan de digitale dienst de fysieke aanwezigheid niet vervangen, maar te weten dat mijn broeders en zusters tegelijk met mij de gebeden bidden, de lezingen volgen, de preek beluisteren, de liederen zingen en de zegen ontvangen geeft toch verbondenheid met elkaar en met God
a
Ik dacht altijd : de gemeente van Jezus Christus is verbondenheid met alle gelovigen wereld wijdt . Toch? Ieder christen viert de Opstanding van de Heer toch dagelijks ,want daardoor leven wij en zijn wij verbonden als Gemeente van Jezus Christus. Bidt, dat de Geest van Jezus Christus gaat waaien komende tijd en wij nabijheid mogen ervaren.

Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen