John Piper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 maart 2020 door John Piper

John Piper vraagt zich af of het coronavirus een oordeel van God kan zijn

Misschien worstel je net als veel andere christenen met de volgende vraag: 'Is het coronavirus een straf van God?' De media doken deze week bijvoorbeeld massaal op een folder die werd verspreid in Rijssen, over een virus door God gezonden. Uiteindelijk werd daar niet specifiek het coronavirus mee bedoeld, maar hoe kunnen we deze ziektegolf dan wel interpreteren vanuit een open Bijbel?

De bekende prediker John Piper kreeg dezelfde vraag voorgeschoteld en hij vertelt ons hoe we het coronavirus kunnen interpreteren vanuit een Bijbels perspectief. Piper begint echter met de kanttekening dat hij het een lastig onderwerp vindt. "Ik wil enerzijds mensen voorbereiden op lijden en onderwijzen over lijden in de Bijbel. Aan de andere kant wil ik die theorie fysiek en emotioneel uitleven wanneer iemand lijdt of rouwt. Er sterven nu duizenden mensen en daarom kan wat ik nu zeg op het verkeerde moment komen. Ik kan beter beoordelen te spreken of te zwijgen wanneer ik je persoonlijk ken."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerk in Sliedrecht luistert naar dringend verzoek Rutte en schrapt avonddiensten
- Worden christenen in Australië slachtoffer van een controlemaatschappij?
- Controlemaatschappij? Coronachaos bewijst ongelijk van complotdenkers
- CU-Kamerlid over afname effectiviteit vaccins: "Ook gevaccineerden hebben een verantwoordelijkheid"
- Goed idee om ongevaccineerden buiten te sluiten met 2G-beleid? Stefan Paas antwoordt
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

F
Een heel sterke toelichting op wat nu gaande is; evenwichtig, Bijbels en gewoon juist.

Ik hoor steeds veel angst bij christenen om toch vooral niet te zeggen dat God mogelijk de hand heeft in deze Corona epidemie, maar dan loop je vast. Want als Hij liefde is, waarom doet Hij dan niets. Zo doe je recht aan al Gods eigenschappen; aan Zijn liefde en Genade, maar ook aan Zijn Gerechtigheid.

Floor Pieters
A
In Joh 5 zei Jezus dat de Vader niemand oordeelt, naar het gehele oordeel aan de Zoon had gegeven. In Joh 8 zei dezelfde Jezus, ik oordeel niemand... Dus zowel God als (die God is) oordelen niet...en dus komt ook ziekte niet van God vandaan...
A
In Joh 5 zei Jezus dat de Vader niemand oordeelt, maar het gehele oordeel aan de Zoon had gegeven. In Joh 8 zei dezelfde Jezus, ik oordeel niemand... Dus zowel God als Jezus (die God is) oordelen niet...en dus komt ook ziekte niet van God vandaan...