Ds. M. van Reenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 maart 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. Van Reenen begrijpt onderscheid tussen kerk en kledingzaak niet: "Kerken die sluiten geven verkeerd signaal af"

“Veel mensen hebben nu meer last van de paniek dan van het virus zelf. Juist is in deze tijd is het een getuigenis als mensen naar de kerk gaan.” Ds. M. van Reenen ziet met pijn in het hart veel lege kerkbanken. Vanwege de coronacrisis kunnen niet al zijn kerkleden op zondag twee keer naar de kerk. De hersteld hervormde predikant legt uit waarom de kerkdienst juist in crisistijd een belangrijke functie heeft. Hij kan de overheidsmaatregelen tegen corona niet anders dan met pijn in zijn hart gehoorzamen.

Van Reenen geeft leiding aan de hersteld hervormde gemeente in Oldebroek. Normaal gesproken gaan op zondag zo’n 200 kerkgangers naar de samenkomst. “Naar aanleiding van de maatregelen om corona tegen te gaan hebben gekozen om te splitsen: de helft komt op zondagmorgen naar de dienst en de andere helft zondagmiddag. Daar komt nog bij dat mensen met verkoudheidsverschijnselen en ouderen thuis meeluisteren. Dat betekent dat per kerkdienst zo’n 50 mensen tegenover mij zitten. Er is voldoende ruimte om te spreiden en dus anderhalve meter van elkaar verwijderd te zijn.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Deze dominee heeft geen idee hoe erg het is, natuurlijk beschermt God Zijn kinderen maar dat wil niet zeggen dat Zijn kinderen geen eigen verantwoordelijkheid hebben. Toevallig heb ik een dochter in Uden wonen waar de hele dag het geloei van ambulance te horen is, waar de trauma helikopter van Volkel de hele dag vliegt. Wij rijden nu naar Uden om doosjes paracetamol te brengen zelfs de huisartsen hebben niets meer. In St. Jan een verzorgingshuis is een hele gang overleden en deze worden niet meegeteld.
“De gezondheid van je ziel is belangrijker dan de gezondheid van je lichaam.”

Behouden worden is inderdaad meer dan gezond zijn. Helemaal mee eens, broeder! Lichamelijk welzijn zonder redding van de zondaar is zeer beslist minder dan de helft. Maar laten we er voor waken, dat we de Here, onze God, zouden verzoeken door onze gemeenteleden aan het corona-virus bloot te stellen omwille van onze vasthoudende keuze voor de woordbediening in de samenkomst van de gemeente.

K
Deze dominee doet er goed aan zijn eigen bijbel nog eens serieus te gaan lezen. En dan in de geest van de reformatie en niet in de geest van zijn eigen traditie, zoals hij nu doet. Ik krijg hier echt serieus kromme tenen van. Uiteindelijk is het dom egoïsme en in strijd met de geboden die ons gegeven zijn: heb God lief boven alles en je naaste als je zelf. Genoeg gelovigen die nooit de kans krijgen om naar de kerk te gaan, om wat voor reden dan ook. Wees daar dan maar twee maanden solidair mee.
Toon meer reacties (17)