klaas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

24 maart 2020 door Klaas van Denderen

Volgens Klaas van Denderen gaat de coronacrisis sneller voorbij dan we denken: God zal het omkeren tot zegen

Klaas van Denderen schrijft columns voor CIP.nl Ook op social media laat hij met grote regelmaat van zich horen. Bijvoorbeeld hoe hij over de huidige coronacrisis denkt. CIP.nl stelde hem enkele vragen en naar aanleiding daarvan zette hij zijn gedachten hieronder uiteen.

Naar aanleiding wat ik de laatste tijd communiceer via Facebook, vroeg CIP mij of ik bereid was om door middel van een aantal vragen mijn visie te delen op het Coronavirus en de crisis waar we ons als mensheid plotseling in bevinden. Omdat ik best kwetsbare zaken deel binnen de ‘veiligheid’ van mijn eigen tijdlijn en ik geen bijbelleraar ben maar in eerste instantie zaken vooral scherp aanvoel in de Geest zonder dat ik het altijd meteen kan verwoorden met bijbelse onderbouwing, heb ik hier even goed over nagedacht. We leven in een tijd waar we worden geconfronteerd met iets waar we nog nooit mee zijn geconfronteerd en alles wat je erover zegt ligt uiteraard extreem gevoelig. Maar ach, waarom zou ik het niet doen? Laat het tot zegen zijn voor hen die erdoor bemoedigd worden.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Ontroerend: Verpleegkundigen bidden op ziekenhuisdak voor coronapatiënten
- Humor in barre coronatijden
- Het hart van Gert Nieuwenhuis breekt tijdens coronacrisis: "Ach Heere, ontferm U hunner"
- Cor Hardenbol heeft een chronische longaandoening: "Als corona mij treft, kom ik thuis bij God"
- Kees van der Staaij reageert op brief die ds. Agteresch aan kinderen schreef
Meer over Corona »

Reacties

A
Is het niet veel simpeler?Wij mensen hebben onze verantwoordelijkheid niet genomen om goed te zijn voor de aarde en de mensen om ons heen,wereldwijd.Uitbuiting van mensen die in verschrikkelijke omstandigheden hun werk moeten doen,lees China en vele andere landen die ons voorzien van goederen waar we voor een habbekrats van genieten.Deze mensen leven als ratten in kleine ruimtes,verdienen een loon welke je geen loon kunt noemen.Hygiene is ver te zoeken,overleven is het enige wat ze kunnen doen.
A
Vervolg

Zij proberen te overleven en mogelijk door onwetendheid betreffende hygiene (lees openbare markten)heeft het coronavirus de kans gekregen om zich te verspreiden door de intensieve wereldhandel.Dit is geen straf van God.Jezus volgen is een way of life.Jezus die 40 dagen in de woestijn de verleiding weerstond;een mens leeft niet slechts van brood alleen.Lees materie;handel drijven waar mensen het slachtoffer van worden door uitbuiting waardoor anderen zich verrijken.Trots,waar wij ons dagelijks schuldig aan maken,ook.
A
Vervolg

Ook ik.Waardoor wij moeilijk kunnen toegeven dat ons handelen misschien niet altijd juist is.En last but not least;hoe ga je om met macht? Assad,Poetin,Iran.Wordt de Syrische bevolking gestraft door God. Nee wij mensen zijn verantwoordelijk.Ook wij in het Westen, die warme contacten hebben met dictatoriale regimes.Handel must go on! Zo is het cirkeltje weer rond.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.