Frits Rouvoet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

19 maart 2020 door Patrick Simons

Veel christenen juichen na sluiting Wallen vanwege corona - Frits Rouvoet ziet dat toch anders

Talloze kerken sluiten vanwege het coronavirus. Maar er is ook goed nieuws, zo redeneren vele christenen. Want dankzij het coronavirus zijn nu ook de Wallen gesloten en is het voorlopig gedaan met de prostitutie. Halleluja! Frits Rouvoet, oprichter van Bright Fame, vindt dat echter veel te kort door de bocht. “Je kunt wel blij zijn dat de ramen dicht zijn, maar sta je vervolgens als christen dan ook naast deze vrouwen die grote problemen hebben? Of gaat het je alleen om het afschaffen van prostitutie?” CIP.nl sprak met hem over de gevolgen van de coronacrisis.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerk in Sliedrecht luistert naar dringend verzoek Rutte en schrapt avonddiensten
- Worden christenen in Australië slachtoffer van een controlemaatschappij?
- Controlemaatschappij? Coronachaos bewijst ongelijk van complotdenkers
- CU-Kamerlid over afname effectiviteit vaccins: "Ook gevaccineerden hebben een verantwoordelijkheid"
- Goed idee om ongevaccineerden buiten te sluiten met 2G-beleid? Stefan Paas antwoordt
Meer over Corona »

Doneer aan het noodfonds

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Hoe kun je juichen als mensen op deze manier worden gedwongen. Is dat christelijk? Ontferm je over hen . Fijn dat er mensen zijn die hebben begrepen wat dabar betekent. Bid en werk. Hulde aan Bright Fame . Weet je gezegend. Zo mag je een zegen voor anderen zijn.
H
Even heel praktisch: Stg. Dorkas regelt wel eens een boodschappenactie in een supermarkt. Dan delen ze lijstjes uit met producten waarvan een boodschappenpakket kan worden samengesteld om dit soort mensen te steunen. Bezoekers van de supermarkt kiezen dan iets van het lijstje, rekenen het af en leveren het na de kassa in bij een Dorkas-medewerker die alles verzamelt.

Is het niet mogelijk om in Amsterdam een dergelijke actie te starten? In deze tijd is het meer dan ooit nodig om er voor elkaar te zijn en elkaar door deze crisis heen te helpen!!
Prostitutie is een van de oudste beroepen ter wereld en is ondanks de negatieve beschouwingen door velen, een onderwerp dat in een juist perspectief kan worden geplaatst. Of je het er wel of niet mee eens bent, kan ik stellen dat het ook een maatschappelijke functie heeft, gelet op de grote aantallen mensen die prostitués bezoeken. Hiernaast heeft het ook een preventieve functie vanwege het reguleren van de behoefte aan seks, zodat in de maatschappij het gevaar voor derden sterk wordt gereduceerd. Dit staat even los van mijn overtuiging.
Toon meer reacties (2)