Frits Rouvoet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

19 maart 2020 door Patrick Simons

Veel christenen juichen na sluiting Wallen vanwege corona - Frits Rouvoet ziet dat toch anders

Talloze kerken sluiten vanwege het coronavirus. Maar er is ook goed nieuws, zo redeneren vele christenen. Want dankzij het coronavirus zijn nu ook de Wallen gesloten en is het voorlopig gedaan met de prostitutie. Halleluja! Frits Rouvoet, oprichter van Bright Fame, vindt dat echter veel te kort door de bocht. “Je kunt wel blij zijn dat de ramen dicht zijn, maar sta je vervolgens als christen dan ook naast deze vrouwen die grote problemen hebben? Of gaat het je alleen om het afschaffen van prostitutie?” CIP.nl sprak met hem over de gevolgen van de coronacrisis.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Christelijke hoogleraar vindt kerken te braaf in omgang coronaregels
- ChristenUnie-Kamerlid blikt terug op coronacrisis: "Manier van leven voor corona niet langer houdbaar"
- Kerkgang onder katholieken met 25% afgenomen door coronacrisis
- Hoe corona de vinger op de zere plek legt (ook voor christenen)
- Juist nú hebben oudere kerkgangers hulp nodig: "Wie helpt hen?"
Meer over Corona »

Doneer aan het noodfonds

Reacties

Hoe kun je juichen als mensen op deze manier worden gedwongen. Is dat christelijk? Ontferm je over hen . Fijn dat er mensen zijn die hebben begrepen wat dabar betekent. Bid en werk. Hulde aan Bright Fame . Weet je gezegend. Zo mag je een zegen voor anderen zijn.
Prostitutie is een van de oudste beroepen ter wereld en is ondanks de negatieve beschouwingen door velen, een onderwerp dat in een juist perspectief kan worden geplaatst. Of je het er wel of niet mee eens bent, kan ik stellen dat het ook een maatschappelijke functie heeft, gelet op de grote aantallen mensen die prostitués bezoeken. Hiernaast heeft het ook een preventieve functie vanwege het reguleren van de behoefte aan seks, zodat in de maatschappij het gevaar voor derden sterk wordt gereduceerd. Dit staat even los van mijn overtuiging.
H
Even heel praktisch: Stg. Dorkas regelt wel eens een boodschappenactie in een supermarkt. Dan delen ze lijstjes uit met producten waarvan een boodschappenpakket kan worden samengesteld om dit soort mensen te steunen. Bezoekers van de supermarkt kiezen dan iets van het lijstje, rekenen het af en leveren het na de kassa in bij een Dorkas-medewerker die alles verzamelt.

Is het niet mogelijk om in Amsterdam een dergelijke actie te starten? In deze tijd is het meer dan ooit nodig om er voor elkaar te zijn en elkaar door deze crisis heen te helpen!!
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!