Fred de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

17 maart 2020 door Fred de Vries

De ChristenUnie en het nieuwe nationalisme

Partij-ideoloog Wouter Beekers van de ChristenUnie zegt in het NRC dat zijn partij moet kunnen praten, dan wel zelfs mee kunnen regeren met de PVV en de FVD. Het ging viraal op de sociale media en prompt antwoordde Gert Jan Segers dat hij dit niet geloofwaardig vindt.

Gedonder in de tent zou je kunnen zeggen, maar kennelijk hebben we ons allemaal stevig vergist in de Christen Unie. Uit het interview bleek dat Segers en Beekers goed met elkaar bevriend zijn en ‘hier al jaren mooie gesprekken over voeren.’

Segers kreeg mijn stem niet bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen; heel simpel, omdat hij nog maar net partijleider was en nog niet veel had laten zien. Nu, een jaar of vijf later, komt hij op me over als een kapitein die bij windkracht 11 nog buiten op de brug staat en geen spier vertrekt.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Vrouwen moeten hun mond houden
- In mijn achtertuin geen stofzuigerkerk!
- Laten we de kerkdiensten maar helemaal afschaffen
- Lange leve de grote gezinnen uit de Biblebelt!
- Jezus komt spoedig, maar we willen er niet over praten
Meer over Fred de Vries »

Reacties

g
Erg jammer dat de Christenunie geen veilige haven meer is voor rechtse christenen. Christenunie wordt steeds meer een soort PPR (opgegaan in GroenLinks)
J
De christen unie is geen christelijke partij. Hij kan wel mooi weer spelen voor de camera maar dat is nep. Zeker als je nog steeds mee doet met
S
Tot mijn 59ste was ik enthousiast CU stemmer. Ook plaatselijk veel gedaan voor deze partij. Maar door hun meewerken aan alle linkse klimaatgekte en Islam import en meer agenda 21 punten heeft FvD nu mijn voorkeur. Vind dit jammer want christelijke politiek zou ik eerder bij CU verwachten.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!