Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 oktober 2020 door Willem J. Ouweneel

Het paradijs komt eraan!

Sinds wij in Houten wonen, en wel in het wijkje dat ze hier ‘de Tuinen’ noemen, ben ik me nóg meer voor de Tuin van Eden gaan interesseren, vooral omdat wij vanuit ons appartement zo’n ‘paradijselijk’ uitzicht op de heerlijke Rietplas hebben. Mijn boek Het paradijs van zijn val tot zijn herrijzenis: Het verhaal van Eden is dan ook erg toepasselijk.

Volgens archeologische opgravingen hebben hier, in het oude stroomgebied van de Rijn, al minstens sinds de vijfde eeuw mensen gewoond (als ik de prehistorie buiten beschouwing laat). Ik kijk uit op een archeologisch park waar rond de tiende eeuw al een grote herenboerderij moet hebben gestaan, die bekend was onder de naam Loericker Hofstede. De archeologen beweren dat de mensen hier destijds onder andere eland, karper en meerval gegeten hebben; dat verhoogt voor mij nog het Edense karakter van de plek.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Anne Salomons. Wat ben je hardnekkig en voor jezelf zonder uitzicht door je verkeerde inzichten mbt uitspraken als: nog een korte tijd, of niet ver van verdwijning. Je geloof toch ook dat 1 dag is als 1000 jaar. Dus die korte tijd is nog maar 2 dagen geleden. Geen activisme onzerzijds zal het paradijs brengen, ook al kan woestijn gebied dmv moderne technologie gecultiveerd worden. Op de sabbatdag, in het 1000 jr. vrederijk (Op.20), wanneer het oorlogstuig omgesmeed is tot ploeg en snoeimachines, zal jouw idee mogelijk zijn doel bereiken. Maar
A
Volgens Openb 2:7 wordt het paradijs vergeleken met de boom des levens, ofwel het in Christus zijn, Gods aanwezigheid in je hart… Het is het leven onder het nieuwe verbond, dat eeuwig is: het betrouwbare heilige (ofwel koningschap) van David (Jes 55:3; Hand 13:34). En dat NV werd gesloten met de beide huizen van Israël (Hebr 8:10), toen het OV niet ver van verdwijning was (vs 13), namelijk 70 NC met de verwoesting van Jeruzalem en de tempel…de woestijn veranderd als Eden, en de wildernis als het hof des Heren...paradijselijke toestand hersteld.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen