räsänen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 maart 2020 door Nienke Alblas

Nieuwe politie-onderzoeken nadat christelijke politica Bijbeltekst over homoseksualiteit deelde

Een tweet met een Bijbeltekst over homoseksualiteit bracht het christelijke parlementslid Päivi Räsänen in de problemen. De politie is bezig met twee nieuwe vervolgonderzoeken. De politica van de Christelijke Democratische Partij in Finland keerde zich tegen deelname van christenen aan de Pride-evenementen van de LHBTI-gemeenschap. De censuur die haar wordt opgelegd is volgens critici een schending van de vrijheid van meningsuiting, schrijft de Christian Post.

Het onderzoek wordt gedaan naar aanleiding van een tweet van de Finse politica. Op Twitter plaatste zij een citaat uit Romeinen 1:24-27. Hierin wordt geschreven dat God geen zondige verlangens legt in de harten van mensen en dat we geen onreine seksuele relaties moeten aangaan met elkaar. In de begeleidende tekst uitte ze kritiek op de grootste kerk, waar zij lid van is, in Finland omdat ze officieel partner was van de Helsinki Pride 2019. Ze vroeg zich of hoe de Bijbel te vereenzelvigen is met het verheffen van een schande en zonde.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Päivi Räsänen en Paul Coleman hebben volkomen gelijk. En er wordt met twee maten gemeten. Wat niet christelijk is, mag allemaal, ook al is dat nog zo beledigend, maar als je een bijbelse waarheid, die ten goede is voor de mens, wil verkondigen, dan mag het niet. Overigens, laat de politie het maar goed onderzoeken, dan kan zij wat van de Bijbel leren.

O
Een moedige vrouw. Kunnen wij een voorbeeld aan nemen
Bidden jullie mee voor deze zuster: Heer Jezus dank u voor de moed van deze zuster, geef dat ze niet vervolgd zal worden omdat ze haar mening geuit heeft en help ons om ook pal te staan voor de Waarheid uit Uw Woord, tot eer van Uw grote Naam. Amen?

Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.