Joop van Ooijen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 maart 2020 door Jeffrey Schipper

Evangelist Joop van Ooijen wil vrouwen die abortus plegen intimideren: "Want een aai over de bol gaat echt niet werken"

“Het is juist de bedoeling dat vrouwen die een abortuskliniek bezoeken zich geïntimideerd voelen. Een abortuskliniek is een moordmachine”, vindt evangelist Joop van Ooijen. Opnieuw zijn demonstranten bij abortusklinieken in het nieuws. Eén of twee keer per week rijdt Joop met zijn bus naar een abortuskliniek naar Rotterdam. Op de bus hangt een groot spandoek: ‘Abortus is babymoord.’ CIP.nl stelde de evangelist een aantal kritische vragen over zijn motivatie en opvallende benaderingswijze.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

M
Ik ben voor een stevige en duidelijke aanpak. De politiek, vooral Pvda en D66 zijn zeer agressief in hun benadering. Ze hebben het voor elkaar gekregen om abortus een menselijke en moderne frame te geven. De christelijke partijen zijn zwak in hun benadering. Echter de toon En aanpak van Joop van Ooijen Is contraproductief. De aanpak mag stevig zijn maar altijd vanuit liefde. De vrouw bij de waterput is een van de mooie voorbeelden in de bijbel. Jezus was duidelijk maar ze werd vooral geraakt en gewonnen door Zijn onweerstaanbare liefde.
j
Mijn haar gaat een beetje steil staan van de benadering van Joop van Ooijen.Volgens mij doet hij meer kwaad dan goed.

P
Verder valt nog op te merken dat Joop van Ooijen er ook een kei in is om zijn medechristen de les te lezen. We danken hem hartelijk voor zijn 'wijze' woorden en hopen dat hij leert om zachtmoedig van hart te worden i.p.v. 'zijn' aanpak te promoten als de enige ware. Het gaat aardig lijken op de hoogmoed waaraan de Farizeeën leden. Jammer, want hij schaadt hiermee het getuigenis van de mensen die in dit soort situaties zachtmoedig en nederig van hart zijn en daarmee mensen raken i.p.v. schaden.
Toon meer reacties (16)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.