Sandra Hermanus-Schröder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

13 maart 2020 door Romee Boots

Sandra wil veganisme en christendom met elkaar verbinden: "Ik word regelmatig weggezet als niet-Bijbelgetrouw"

Aandacht voor dierenrechten en de veranderingen in het klimaat komen steeds meer aan bod. Zo ook deze week, in de nationale Week Zonder Vlees. Maar vanuit de christelijke wereld bleef het opvallend stil. Daarop besloot Sandra Hermanus-Schröder samen met andere vegan christenen de wereld van het veganisme en het christendom met elkaar te verbinden. Eenvoudig was en is dat echter niet, vertelt Sandra.

“Onder veganisten heerst vaak het idee dat het christendom een dieronvriendelijke religie is. Door de dierenoffers die worden beschreven in de Bijbel, de visserij die een grote rol speelt, en natuurlijk het bekende verhaal van Jezus die de vijf broden en twee vissen. Mensen zien lang niet altijd wat voor compassievol verhaal in de Bijbel terug: dat God Schepper is van al wat leeft, en juist van Zijn schepselen houdt.” 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Zo mooi, deze liefdevolle betrokkenheid met de schepping. En zo jammer dat het dan weer angstige afkeer oproept bij medechristenen. Maar we zijn niet geroepen om gelijk te hebben, maar om lief te hebben. Dus gewoon doorgaan met je kleine kracht hoor!
K
Dat voor de zondeval er geen pijn en dood was, staat nergens. In Genesis was het paradijs, waar na de zondeval de toegang voor Adam en Eva werd ontzegd (en waarmee ook dus geen toegang meer was tot de boom des levens). En als ik zo verder lees is de rest van het betoog ook niet echt bijbels gemotiveerd. Het is de mens die naar Gods evenbeeld is geschapen en niet elk willekeurig dier. Als Vegan Church als basis neemt het Koninkrijk van Jezus, waar de wolf naast het lam ligt, dan kijken ze niet naar het verleden, maar naar de toekomst.
W
Veganisten. Ik ken er een aantal. Altijd willen ze me proberen te bekeren tot hun leefstijl. Ik heb echter in mijn omgeving nooit zoveel mensen gezien die vaker ziek zijn dan hen. Iedere griep die rondwaart, de veganist heeft het. Van ijzertekort maar niet te spreken. Als je gezond wilt leven als veganist heb je zoveel aanvullende dure supplementen dat het leven onbetaalbaar wordt. De arme veganisten die ik ken zijn altijd ziek zwak misselijk. Zo gezond is het niet..
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.